Tarifele hotelierilor pentru inceputul de sezon estival. Sunt asteptati peste 40.000 de turisti

Ultima actualizare: 05-04-2013 06:50

In mai putin de o luna, litoralul romanesc va prinde viata iar. Cele 20 de grade din aer le-au dat aripi proprietarilor de terase, restaurante si hoteluri, care au inceput deja pregatirile.

Si in cluburi se intampla lucruri interesante pentru ca responsabilii aleg costumele animatoarelor care vor urca pe carele alegorice.

Potrivit estimarilor, sunt asteptati sa soseasca la malul marii peste 40.000 de turisti, cu 10.000 mai multi decat anul trecut.

Mii de camere au fost deja rezervate pe intreg litoralul romanesc.

"Vedetele" sunt si anul acesta Mamaia si Vama Veche. Insa, daca in Mamaia, in topul preferintelor turistilor se afla hotelurile de 4 si 5 stele, in Vama, primele rezervate au fost hostelurile si locurile la gazda.

Tarifele sunt la nivelul celor de anul trecut. La hotelurile de 4 si 5 stele din Mamaia tariful de cazare pentru o noapte poate ajunge si la 200 de euro camera, iar la doua si trei stele variaza intre 100 si 300 de lei.

In Vama Veche, la pensiuni tarifele merg intre 70 si 100 de lei, iar la hoteluri pot ajunge si la 150 de lei. Toate unitatile de cazare ofera reduceri pentru mai multi nopti de cazare.

O plimbare in zona cazinoului din Mamaia te duce imediat cu gandul la vacanta care se apropie. Deja, cativa proprietari de terase si restaurante au inceput curatenia, iar comerciantii isi pregatesc magazinele cu marfa noua.

Cu putin noroc turistii vor putea admira animatoarele si parada celebrelor care alegorice.

De 1 iunie, proprietarii cluburilor sunt obligati prin decizia Consiliului local Constanta sa aiba care alegorice cel putin o data pe saptamana. De altfel, indicatiile primarului Mazare au fost clar legate de animatoare.

Designerii s-au gandit deja la costumatiile fetelor.

Nu doar noptile vor fi albe, pentru ca zi de zi in toate statiunile se vor organiza evenimente.

Si anul acesta sezonul estival va fi deschis oficil pe data de 1 mai insa, multe hoteluri si terase vor sta la dispozitia turistilor cu cel putin o saptamana mai devreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO