Țara care a revenit printre preferatele turiștilor români. Sejur de la 300 de euro, la un resort de lux

20-02-2021 18:01


Într-un an în care incertitudinea creată de pandemie persistă, dar dorința oamenilor de a evada în vacanță este tot mai mare, agențiile de turism rescriu regulile.

Pretențiile unui avans considerabil au scăzut până la zero, în cazul ofertelor "early booking". Iar garanțiile pe care le oferă operatorii sunt tot mai consistente. Grecia și Turcia rămân preferatele românilor, care au redescoperit, în schimb, Egiptul.

Nisipul fin, recifurile de corali din Marea Roşie, dar şi prețurile avantajoase le-au reamintit românilor de statul arab. Egipt, o destinație la mare căutare în urmă cu aproximativ 15 ani, dispăruse brusc dintre opțiunile operatorilor. Evident, în urma problemelor interne care au măcinat țara.

Totuși, turismul cunoaște o nouă eră acolo. Este plin de resorturi de 4 și 5 stele. Iar un sejur early booking în Hurghada, de exemplu, porneşte de la numai 300 de euro.

Adina Cojocariu, Dertour: ”În acest moment nu se află pe lista galbenă, dar este necesar un test PCR la îmbarcare. Turiştii se pot bucura de toate facilităţile din resort, resort în care măsurile de siguranţă sunt păstrate întocmai. Turiştii nu sunt obligaţi să poarte măşti în resort. În ceea ce priveşte excursiile opţionale, acestea pot fi ţinute inclusiv la piramide și valea regilor, se fac grupuri organizate.”

Agențiile de turism au înțeles că trebuie să joace o altă carte pentru a-i atrage pe români cu pachete în afara granițelor. Păstrează prețurile joase pentru rezervări timpurii, dar nu mai cer avans atât de mare. Ba chiar, renunță complet la el.

Cristian Zaha, director comercial al unei agenţii de turism: ”Noi venim cu condiţii speciale. Un avans minim de 10% care se achită, apoi cu posibilitatea de a anula fără penalizări cu până la 30 de zile înainte. Turiştii au posibilitatea. Iar dacă cumva apar restricţii care ne vor împiedica să desfăşurăm charterele acelea oferim garanţia că restituim banii în 14 zile.

Grecia, Turcia, Croația sau Tunisia au rămas pe lista de preferinţe a românilor. Pentru Turcia, de pildă, preţurile pornesc de la 219 euro.

Alin Burcea, Paralela 45: ”Şi turcii şi grecii merg pe principiul să ţină acum carantina ca să nu ţină la vară. În luna martie, turcii au anunţat că deschid restaurantele. Vor să scoată acest test la data de 1 aprilie. În ceea ce privește Grecia, luni, vor avea prima întâlnire miniştrii turismului din România şi Grecia pentru a face un protocol. Va veni să clarifice exact cum se poate intra în Grecia”

În ceea ce priveşte ofertele last minute, românii caută destinaţii care nu necesită carantină la întoarcerea în ţară. Deși situația se poate schimba peste noapte.

În momentul de față, țări precum Republica Dominicană, Kenya sau Zanzibar nu se află pe lista ţărilor galbene. În Republica Dominicană, de pildă, nu este necesar testul PCR nici la plecarea din ţară, nici la sosire şi nu se impune carantina.

Zilele acestea se desfăşoară online şi un târg de turism, care aduce laolaltă 125 de expozanţi, din 5 ţări. Până astăzi, platforma a fost accesată de 9.000 de persoane, iar organizatorii se așteaptă ca numărul lor să se dubleze în weekend.

Tags: turism, agentii,


VIDEO PROTVPLUS.RO