Peste 100 de romani si-au pierdut banii si vacanta dupa ce agentia a intrat in incapacitate de plata

Ultima actualizare: 01-09-2013 06:53

Dupa ce au platit mii de euro pentru vacanta perfecta, peste o suta de oameni s-au trezit ca nu au bilet de intoarcere sau, mai rau, ca excursia lor nu exista.

Agentia lor a facut cerere sa intre in faliment, fara sa-i anunte din timp. Disperati, clientii incearca sa-si recupereze banii, dar sansele sunt foarte mici.

In fata agentiei de turism Kara Travel, cu sediul in centrul Bucurestiului, este agitatie mare. Familii intregi carora li s-au anulat vacantele au venit sa ceara lamuriri dupa ce zile in sir nimeni nu le-a mai raspuns la telefon.

O doamna din Giurgiu a platit 420 de euro pentru un circuit in Asia Mica. Dupa ce excursia a fost reprogramata de 3 ori, a aflat ca nu mai pleaca nicaieri: "Am sunat incepand de la ora 10 pana la ora 18 non-stop si nu mi-a mai raspuns nimeni. Mi-am dat seama ca ceva s-a intamplat".

In aceeasi situatie sunt multi romani. Unii au apucat sa achite sejurul integral.

Altii au plecat, dar n-au mai avut bilet revina in tara. Peste 30 de clienti au fost nevoiti sa dea mii de euro, din banii lor, ca sa se intoarca din Portugalia, Islanda sau Statele Unite.

Intr-un comunicat, agentia anunta ca "SC Kara Travel SRL se afla in incapacitate de plata, iar, momentan, activitatea firmei nu se mai poate desfasura. In urmatoarea perioada se va pune in aplicare un plan de reorganizare, in care vom face eforturi pentru a plati datoriile."

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de turism din Romania, a carei membra era si Kara Travel, spun ca turistii se pot adresa asiguratorului care a emis polita pentru riscul de insolvabilitate. Din pacate, discutam insa despre un plafon mult prea mic: 50.000 de dolari.

Agentia, fondata in 97, a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape un milion de lei. Pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample, cei de la ANAT vor sa introduca pe viitor criterii mai dure de licentiere a agentiilor de turism.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO