Oferte pe litoral, înainte de începerea școlii. Cât a plătit un turist pentru 7 zile la Mamaia

Ultima actualizare: 07-09-2019 20:00

Este ultimul weekend dinaintea începerii şcolii, iar părinţii şi copiii norocoşi încearcă să profite din plin de soarele şi vremea frumoasă de la mare.

Nu e de mirare că în aceste zile pe plaje sunt peste 100.000 de turişti. Reducerile sunt considerabile, atât la terase cât şi la cazare. În unele locuri tarifele au scăzut şi cu 50 la sută. Şi administratorii plajelor s-au adaptat acestei perioade şi vin cu oferte bune.

Dacă unii elevii îşi pregătesc deja ghiozdanele pentru şcoală, alţii vor să se bucure până la capăt de acest sfârşit de vacanţă.

Reporter: „E ultimul castel din vara asta la mare?”
Fetiță: „Da!”
Reporter: „Și cum te simţi că începe şcoala?”
Fetiță: „Așa şi aşa… O să-mi văd colegii. Prima dată fericită şi jumătate nefericită.”
Reporter: „Ai vrea să mai stai la mare?”
Fetiță: „Daaa!"

Băiat: „Veselie, fiindcă îmi întâlnesc colegii şi destul de multă tristeţe că începe şcoala şi o să am de învăţat. Mă bucur de ultima scăpare."

Femeie: „Gata, e ultima săptămână când putem merge să ne bucurăm de soare, de apă, pentru că de luni, gata, începe şcoala."

Iar soarele blând de septembrie este pe placul celor care nu suporta caniculă. Sâmbătă, în staţiunea Mamaia s-au înregistrat 26 de grade, iar apa mării avea 24 de grade.

Turistă: „Am văzut că sunt zile însorite şi profităm de ultimele zile de mare. Mâine plecăm către casă, începe şcoala şi un nou început. Vremea este excelentă, nu e caniculă, este adecvată pentru o ultimă baie de soare."

Şi hotelierii îi atrag pe turişti cu preţuri reduse şi diverse oferte. La un hotel de 4 stele din Mamaia, două persoane vor achita 179 de euro pe noapte cu mic-dejun şi prânz inclus, dar şi acces la SPA.

Costina Ciorbaru, manager recepţie: „Tarifele noastre au scăzut considerabil aş putea spune, mai avem o scădere începând cu 15 septembrie. De asemenea avem diverse pachete care includ şi terapii SPA, excursii la Gura Portiţei diverse activităţi mai de toamnă."

Reporter: „Ați prins preţuri bune?”
Turist: „Da, da. Cam 3000 de lei 7 zile."

Şezlongurile şi umbrelele se pot închiria acum cu 10 lei, faţă de 30 în plin sezon.

Răzvan, administrator plajă: „Este ultimul weekend dinaintea începerii şcolii, dar noi mai lăsăm şezlonguri pentru că se anunţă vremea frumoasă şi e păcat să nu mai lăsăm."

Turiştii vor mai fi pe litoral până la sfasitul lui septembrie, spun mangerii de hoteluri şi patronii teraselor. Pe lângă programul „Litoralul pentru toţi", mulţi vin abia acum la mare tocmai datorită reducerilor. Iar începutul de toamnă se anunţă unul cu soare generos.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO