Imagini de vis din hotelul de gheță construit în Suedia, copiat după cel de la Bâlea Lac
În nordul Suediei s-a construit un hotel de gheaţă, o copie ceva mai mare a celui ridicat în fiecare an şi la noi, la Bâlea Lac.
Aflat în regiunea Laponia, hotelul a fost ridicat din gheaţă provenită din Oceanul Arctic şi este gata să îşi primească primii oaspeţi.
Cei ce l-au văzut spun că este o adevărată operă de artă, la care au muncit din greu arhitecţi, constructori, sculptori şi artişti din întreaga lume.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Un peisaj nocturn de neegalat, cu aurora boreală care pluteşte deasupra. Ce reclamă ar putea fi mai convingătoare pentru hotelul de gheaţă din Suedia?
Holuri largi şi elegante, cu arcade care te duc cu gândul la construcţiile vikinge şi un candelabru de gheaţă imens, cu ţurţuri tăiaţi elegant, în loc de cristale, sunt primele lucruri pe care le văd turiştii la intrarea în hotelul ridicat lângă oraşul Kiruna, cel mai nordic din Suedia. Aici, temperaturile sunt mult sub zero grade, aşa că nu au fost probleme cu materialele de construcţie. Unii dintre lucrători au venit din China.
It's been 30 years since the world's first hotel made of snow and ice launched, and the team behind Sweden's ICEHOTEL have gone all out to mark the occasion. https://t.co/DOYmyHZsGv
— CNN (@CNN) December 17, 2019
Camerele sunt mobilate destul de auster, însă cu ornamente şti desene care provin din cultură nordică. Însă jocurile de lumini, în combinaţie cu cristalele de gheaţă şi zăpada fac din acest hotel aparent rece, un loc plin de căldură şi ospitalitate. De asemenea, arhitecţii au încercat să creeze un fel de labirint plin de culoare.
Clienţii au la dispoziţie saci de dormit şi blănuri călduroase. Iar din cauza cererii mari, cei care nu au loc în hotelul de gheaţă se pot caza în unul normal, situat în apropiere, şi pot vizita acest complex îngheţat. Hotelul este la al 30-lea an de funcţionare. Dacă vă tentează o călătorie în Suedia, trebuie să ştiţi că o cameră costă 538 de euro, pe noapte. O noapte clasică, nu una polară.