Destinatii romanesti incantatoare pentru vacanta de Paste. Cat costa trei nopti de cazare all inclusive
Vin sarbatorile de primavara asa ca un Paste cu plimbari in natura, sedinte de echitatie, vizite in saline si o slujba de Inviere intr-o manastire veche suna chiar tentant.
Asta daca vreti sa raspundeti invitatiei proprietarilor de pensiuni din zona Slanic Prahova. Iar pentru iubitorii de drumetii Lacul Maneciu si Muntele Verde, o creatie a vulcanilor pre-istorici, completeaza lista unor destinatii incantatoare.
Aceasta pensiune de 4 margarete, aflata aproape de Muntele Verde, langa Slanic Prahova, are aproape toate locurile ocupate. Dincolo de ospitalitea gazdelor, peisajul este cel care vinde. In apropoiere este Lacul Maneciu, strajuit din departare de poalele inca inzapezite ale Muntilor Ciucas. Trei nopti de cazare, all inclusive, costa 850 de lei de persoana.
Olimpia Chiric, administrator pensiune: "Ii asteptam cu oua rosii, cozonac, toata facute in casa. Pe langa produsele normale pe care le servim, am introdus si curcan cu fistic, pentru cei care nu servesc miel."
Bucatarul de aici este cunoscut in toata zona pentru ca face, spun turistii, cei mai buni papanasi. Intr-un alt loc, la Alunis, proprietarii fac deja meniul. Ajunge sa privesti doar mamaliga si iti lasa gura apa: ciorba de porc cu afumatura, tochitura, iahnie de fasole si, bineinteles, miel.
Aici, un sejur de trei zile cu demipensiune si masa festiva costa 450 de lei de persoana. Amatorii pot face si plimbari, cu trasura, intr-un decor de secol XIX.
Mihaela Stanciu, proprietar pensiune: "In apropierea Alunisului, este un izvor tamaduitor".
In zona Slanicului sunt multe manastiri unde turistii pot sa participle la slujba de Inviere: Zamfira, Crasna sau Suzana sunt in apropiere.
In Marginimea Sibiului dealurile au inceput sa inverzeasca. Din gradina, poti admira in departare crestele inzapezite ale Fagarasului. La aceasta pensiune din Sibiel poti dormi, la alegere, intr-un muzeu: camera olarului, a tamplarului, a ciobanului sau a iconarului ii asteapta pe oaspeti.
Lorena Ambrosie, administrator pensiune: "Mai multi turisti ne-au spus ca in urma sederii la noi au adus pe lume un copil//la fierar, le place patul acela de fier in mod deosebit si se pare ca da si roade."
Cateva strazi mai departe, in pragul unei vechi case taranesti, te intampina o bunicuta celebra.
Eugenia Pau, proprietar pensiune: "Cozonacul pe care il facem in cuptor, cu nuca, cel mai bun. Retetele sunt vechi de cand am invatat noi de la parinti, sunt retete batranesti."
Aici, dupa traditia saseasca, pomii sunt impodobiti de Pasti cu oua colorate.
Sursa: Pro TV
Etichete: preturi, destinatii, oferte, vacanta de paste,
Dată publicare:
02-04-2015 18:51