Cluburile din Mamaia și prețurile atrag tot mai mulți străini

Ultimul update: Sambata 05 August 2017 22:35
Data publicarii: Miercuri 02 August 2017 18:33
Categorie: Travel

Aşa cum noi visam la plajele altora, din ce în ce mai mulţi străinii vin pe litoralul românesc.

Petrecerile nebune din cluburi, fetele frumoase, băile în piscină cu spumă şi nu în ultimul rând preţurile mai mici că în Ibiza sau Mykonos, pun într-o lumina bună staţiunile noastre. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, anul acesta a crescut cu 14 procente numărul oaspeţilor din alte ţări. În general sunt bărbaţi tineri şi singuri.

Oricât ar părea de straniu, Daniel a lăsat în urmă Rio de Janeiro ca să poposească în Mamaia. Povesteşte că a auzit de la prieteni că aici o să petreacă zi şi noapte, dar şi că româncele sunt femei frumoase. Aşa că, de câteva zile, stă într-un hotel de 4 stele din staţiune şi spune că trăieşte cea mai grozavă experienţă din călătoria să prin Europa.

"Am fost şi la munte, dar eu sunt de la ocean, aşa că am vrut să văd plajele româneşti. Sunt diferite faţă de ale noastre, noi nu avem atâta distracţie pe plajă, în schimb avem mai multe valuri. Pe de altă parte, aici e destul de ieftin pentru noi", spune Daniel.

Martin, în schimb, este satul de frigul din Irlanda şi este fericit că a găsit aici peste 30 de grade Celsius în aer.

"Îmi place soarele. La noi, în Irlanda, nu e atât de mult soare. Îmi plac plajele voastre, au o atmosfera plăcută, sunt foarte sigure pentru copii, iar cei mici sunt atraşi cu diferite activităţi", spune el.

La fel de entuzismata este şi Victoria, de loc din Rusia.

"Îmi place mult, enorm! Marea e frumoasă, plajele la fel. Oamenii sunt minunaţi, dacă ieşi seara prin oraş toată lumea se distrează. Şi, comparativ cu alte locuri din Europa, e OK ca preţ", spune ea.

Irlanda, Germania, Rusia, Franţa şi Israel sunt ţările din care au venit cei mai mulţi oaspeţi în această vara. Cei mai mulţi sunt bărbaţi care au între 30 şi 35 de ani, sunt singuri, aşa că au şanse mari să îşi găsească aici sufletul pereche.

"Am venit aici pentru petrecerea burlacilor. Ştiam că vremea este bună, iar plaja, excelentă", spune un turist din Israel.

Petrecerea durează aproape o săptămâna, spune încântat viitorul mire.

"Am ales România pentru că ni s-a spus că e una dintre cele mai frumoase ţări din Europa. Şi aşa e. Mireasa este în Portugalia, cu fetele", spune mirele.

Andrei, manager beach bar: "Turistul străin vine întotdeauna să petreacă, vine şi pentru că e atras de zone de sporturi pe apă."

Până acum, străinii au cheltuit cu 23 la sută mai mult că anul trecut. Cel mai bine se simt în Mamaia, Venus şi Jupiter.

Vacanță cu buget redus, dar într-o mare aglomerație. Zona de pe litoral unde un loc bun pe plaja se obține de la 6 dimineața
Vacanță cu buget redus, dar într-o mare aglomerație. Zona de pe litoral unde un loc bun pe plaja se obține de la 6 dimineața
VIDEO PROTVPLUS.RO
turistica
Sporturi extreme și plimbări cu sania trasă de câini, la munte. Cât plătesc turiștii
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"
Surpriza de care vor avea parte turiștii care ajung joi la Castelul Bran
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor
Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat
sibiu
Reacția unui turist finlandez după ce a mâncat cârnați la Sibiu
Număr record de accidentări pe pârtie. Soluția este doar pe hârtie
Turiştii vor plăti o taxă pentru a vizita Veneţia dacă nu rămân peste noapte în oraş
O mamă a cheltuit 1.000 de euro pe vacanţa de 4 zile la munte. Copil: "Mie nu mi-a plăcut"
Competiție de schi pentru copii, la Păltiniș: „Eu mă dau de 7 ani, de la 3 ani”
După cozile de pe DN1, cozi şi pe pârtii şi la parapantă. Reacţia unei turiste