Cele 12 secrete despre zbor pe care nu le stiai. Ce se poate intampla atunci cand pasagerii nu sunt amabili

Dată publicare: 29-01-2015 14:14
Dată actualizare: 01-02-2015 02:29


steward

Cei care zboara cu avionul nu sunt tot timpul constienti de absolut fiecare lucru care se intampla in jurul lor, insa stewarzii si pilotii stiu fiecare lucru care misca.

Lucrurile pe care pasagerii le rateaza in mod normal pot fi sintetizate intr-un top de 12 secrete pe care doar pilotii si stewarzii le stiu, potrivit Yahoo Travel.

1. Adevaratul motiv din cauza caruia pasagerii sunt grabiti de stewarzi sa-si ia locurile si sa isi puna bagajele nu o reprezinta doar orarul strict. Ci si faptul ca unii stewarzi sunt platiti pe ore, iar orele sunt contabilizate odata ce avionul incepe sa se deplaseze pe pista.

2. Mitul potrivit caruia, in pauza dintre zboruri, personalul aviatic are parte de petreceri nebune, cu alcool si sex este doar un mit. E adevarat ca angajatii se destind, insa exista o regula potrivt caruia nu pot consuma alcool cu opt ore inainte de un zbor si toti sunt testati inainte de imbarcare.

3. Din cand in cand se intampla ca personalul de zbor sa nu fac o cursa normala, ci doar sa duca avionul dintr-un aeroport in altul. In astfel de cazuri, cand sunt singuri la bord, stewarzii pun in practica un joc, care presupune sa se dea cu o tava pe culoarul avionului. Un fel de ski la inaltime.

4. Un fost steward a confirmat ca angajatii vorbesc adesea despre pasageri, mai ales in cazul in care exista persoane atragatoare la bord. Mai mult, au si cuvinte de cod pentru a se intelege.

5. In fara de prim-ajutor sau alte masuri de urgenta, personalul de bord este instruit si in auto-aparare. Astfel ca, in caz de nevoie, cel mai probabil, acestia sunt capabili sa ii bata pe pasageri.

Citeste mai multe pe Yahoo Travel.

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO