Cât au plătit doi tineri ca să închirieze un yacht pentru câteva ore. „Vă recomandăm.”

10-08-2020 08:08


Odată cu restricțiile impuse de pandemie, turiştii acordă mai multă atenție alegerilor pe care le fac în timpul vacanțelor.

La malul mării, închirierea unei ambarcațiuni nu mai este doar un moft. E drept, câteva ore în larg costă, însă sunt de preferat aglomerației tradiționale de pe plajă sau faleză.

Andreea şi Andrei sărbătoresc un an de căsnicie... pe mare.

Andrei: "Mai romantic de atât nici că se poate. Chiar este un peisaj special şi chiar se potriveşte de minune.”

Andreea: "Soare, apus – că urmează şi apus, cină şi o relaxare pe cinste, vă recomandăm.”

Preţurile pentru un astfel de moment de neuitat în cuplu pornesc de la 150 de euro de persoană. Bani care acoperă deliciile culinare, băutura și, bineînțeles serviciile propriu-zise.

Și grupurile de prieteni au la îndemână varianta petrecerii în larg. Un loc pe catamaran este 400 de lei - cu consumație inclusă.

Patricia Todor, organizator evenimente: “Pe un catamaran pot să încapă un număr limitat de persoane, ceea ce pe noi ne ajută. Tu poţi să mergi cu prietenii tăi, te poţi distra, poţi face o petrecere foarte restrânsa unde ştii pe toată lumea. Catamaranul pe care noi l-am folosit poate acomoda până la 50 de persoane, dar noi ne-am limitat la 25, tocmai pentru ca totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.“

Și pentru turiștii obișnuiți există oricând varianta unei ieșiri-fulger pe mare. Cu... bărcuța plutitoare, așa cum își laudă căpitanii comoara, dacă sunt pe plajele din Mamaia ori în alte stațiuni. Sau cu ambarcațiunile de agrement, care îi așteaptă cuminți în Portul Tomis.

O aventură printre valuri întinsă pe o jumătate de oră costă 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru cei mici.

Femeie: Astăzi era ziua de plecare şi am zis să vizităm obiectivele turistice din Constanța şi o plimbare pe mare.
Reporter: Este o alternativă să mai ieşiţi din aglomeraţie?
Femeie: Da, bineînţeles.

După fiecare cursă, barca şi vestele de salvare sunt dezinfectate. Din motive de siguranță, autoritățile le recomandă oamenilor să urce doar în ambarcațiuni autorizate.

VIDEO PROTVPLUS.RO