Acesta este considerat cel mai SIGUR oras din lume. Cine se afla pe ultimul loc in lista celor 50 de metropole

Ultimul update: Luni 02 Februarie 2015 07:09
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015 14:20
Categorie: Travel
Tokyo

"Sa aduni 38 de milioane de oameni in acelasi oras, sigur iese o brambureala, nu?" - scriu jurnalistii de la CNN in editia online, referindu-se la metropola care a fost desemnata "cel mai sigur" oras din lume de catre The Economist.

Conform sursei citate, este vorba despre Tokyo, care este considerat in 2015 orasul cu cea mai sigura destinatie urbana de pe planeta. Asa numitul Index al Oraselor Sigure din 2015, alcatuit de The Economist, are in vedere mai multe aspecte, printre care se afla securitatea digitala, securitatea sanatatii, infrastructura si siguranta personala. Metropola nipona se claseaza pe primul loc in acest top, in ciuda faptului ca este cel mai populata de pe Terra, conform Organizatiei Natiunilor Unite.

FOTO: Tokyo

In spatele orasului Tokyo, pe urmatoarele 4 locuri, se afla cateva "surprize", mai spun cei de la CNN: Singapore, Osaka si Stockholm. Iar pe locul 5, daca faceti abstractie de droguri si prostitutie, se afla Amsterdamul - un oras sigur si cu atitudini liberale.

FOTO: Tokyo

Pe locul 6 se afla cel mai mare oras al Australiei, Sydney. Zurich se afla pe 7, Toronto pe 8, in timp ce Melbourne din Australia - care in 2014 a fost declarat cel mai prietenos oras din lume - se afla pe 9. Pe locul 10 se afla singurul oras american din acest Top 10: New York.

FOTO: New York

Nu insa toate marile orase sunt si cele mai sigure. Pe ultimul loc al celor 50 de orase se afla capitala Indoneziei, Jakarta, in care traiesc 10 milioane de oameni. De asemenea, in ultimele 5 se mai afla Mexico City, capitala Arabiei Saudite (Riyad), Johannesburg, orasul Ho Chi Minh si Teheran.

FOTO: Jakarta

Lista celor 50 de orase din raportul The Economist, grupate pe regiuni:

America: Buenos Aires, Chicago, Los Angeles, Lima, Mexico City, Montreal, New York, Rio de Janeiro, San Francisco, Santiago, Sao Paulo, Toronto, Washington, D.C.

Europa, Orientul Mijlociu si Africa: Abu Dhabi, Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Doha, Frankfurt, Istanbul, Johannesburg, Kuwait City, London, Madrid, Milan, Moscow, Paris, Riyadh, Rome, Stockholm, Teheran, Zurich.

Asia-Pacific: Bangkok, Beijing, Delhi, Guangzhou, Hong Kong, Ho Chi Minh City, Jakarta, Melbourne, Mumbai, Osaka, Seoul, Shanghai, Shenzhen, Singapore, Sydney, Taipei, Tianjin, Tokyo.

Turism acasa la Printul Charles. Cele doua case ale sale din Maramures vor fi date spre inchiriat, la preturi foarte mici
Turism acasa la Printul Charles. Cele doua case ale sale din Maramures vor fi date spre inchiriat, la preturi foarte mici
FULLSCREEN
Acesta este considerat cel mai SIGUR oras din lume. Cine se afla pe ultimul loc in lista celor 50 de metropole
  • /

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO
alistmagazine.ro
Cele mai tari locuri în care să-ți petreci Halloweenul
Programul UE prin care tinerii pot călători, gratuit, cu trenul o lună prin Europa
Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri
Turistica
Turiștii profită de vremea caldă de la munte: „O minunăţie să vezi cum şerpuieşte apa”
Festivalul Castanelor, în oraşul în care majoritatea castanilor s-au uscat
Soldaţi din Primul Război Mondial, în Sibiu. "Mă recomandă mustăcioara"
Weekend cu temperaturi de vară, în stațiunile montane. „A fost ceva wow”
Supa de pește și găluștele cu prune fac furori la Paris. Cât costă un burger cu varză călită
Turismul balnear, în preferințele românilor. Cât costă o săptămână de tratamente