Iced Earth va sustine primul concert in Romania, pe 22 noiembrie

23-06-2011 15:21


Iced Earth

Iced Earth este o formatie reprezentativa pentru scena metal americana, infiintata in 1985, in Tampa, Florida. Liderul acestei trupe este chitaristul si compozitorul Jon Schaffer.

Concertul Iced Earth este primul eveniment de club organizat de catre Medien Holding Events si se desfasoara sub deviza "Rock la Maximum", sub care vor fi organizate in perioada urmatoare alte concerte pentru publicul amator de sonoritati rock.

Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie, in club Silver Church din Bucuresti.

Stilul trupei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal. Jon Schaffer a inceput sa cante la chitara de la 14 ani si in 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, insa, dupa ce s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu acelasi nume, a redenumit formatia Iced Earth.

Numele "Iced Earth" este un tribut adus unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, pentru care a fost compusa piesa "Watching Over Me", care face parte de pe albumul "Something Wicked This Way Comes" (1998).

Dupa numai un demo ("Enter the Realm"), Iced Earth reuseste sa semneze cu prestigioasa casa de discuri Century Media cu care a si lansat, in 1991, primul album discografic intitulat "Iced Earth". Iced Earth s-a evidentiat foarte repede pe scena metal americana si europeana prin sound-ul original si compozitiile pieselor.

Iced Earth a reusit in 26 de ani de activitate sa lanseze 23 de materiale, dintre care noua albume de studio, anul 2011 aducand un nou album discografic intitulat "Dystopia", ce va fi lansat spre sfarsitul anului prin intermediul casei de discuri Century Media Records. Noul albumul va marca debutul vocalistului Stu Block (Into Eternety).

Biletele, limitate la 600 de bucati, se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) cu preturi intre 75 si 90 de lei.

Fanii trupei au optiunea de a-si achizitiona bilete VIP, acestea incluzand intalnire cu membrii trupei, fotografii si multe altele, direct de pe pagina web a formatiei www.icedearth.com.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO