Stela Popescu, un om de poveste! Iubirile trăite de "doamna teatrului românesc"

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 24 Noiembrie 2017 19:13
Categorie: Stirileprotv iti recomanda

Stela Popescu s-a reinventat de o mie de ori şi avea planuri şi vise pentru încă o viaţă! Aşa se întâmplă, spunea ea, atunci când începi să lupţi cu propria soarta din copilărie.

Când înveţi să învingi orice opreliști, ca să rămâi alături de cei pe care-i iubeşti. Şi ca să îți împlineşti menirea - aceea de a fi actor. Artista declara că, odată ce spectatorii vor înceta să o mai cheme pe scenă, va găsi altceva de făcut.

Dar se înșela. Dacă n-ar fi plecat dintre noi, publicul ar fi rămas veşnic îndrăgostit de Stela Popescu. Şi ar fi aplaudat-o în picioare, la fiecare reprezentaţie în care actriţa punea şi o parte din energia şi dragostea ei.

Feminitatea se desăvârşeşte cu un surâs. Inteligenţa se citeşte în privire, însă de fiecare dată când îşi spune rolul actorul trebuie să împacheteze, din tot ce are mai bun, un dar... pe care publicul să şi-l dorească din nou, îndată ce a căzut cortina.

"Să ştiţi că nu se rezumă la a fi frumos şi a te plimba pe scenă... dacă nu ajungi să faci performanta te doare atât de tare, te doare îngrozitor! Ieşi de la spectacol, toată lumea se uită la Florin Piersic şi pe tine nu te băga nimeni în seamă. Păi te doare, pentru că marfa pe care o vinzi e propria ta fiinţă!"

Caracterul puternic al tinerei Stela Popescu s-a format probabil în copilărie, când tatăl basarabean i-a fost deportat în Siberia.

"L-au luat, au anunţat-o pe mama, s-a dus cu o bocceluţă cu un maieu, o pereche de ciorapi şi duş a fost la Vladivostok direct. N-am primit nicio scrisoare, 18 ani de zile!"

Fata s-a refugiat, împreună cu mama, la Braşov. Stela Popescu îşi punea cu haz, eticheta de băieţoi. Mama n-o prea credea în stare să devină artistă, dar a susţinut-o discret. De dragul ei, Stela a făcut un an de facultate de limba rusă. A renunţat fără regrete, tocmai pentru că instinctul o ducea într-o cu totul altă direcţie.

"Eu până la urma sigur că am făcut teatru! Şi i-am zis într-o zi: Vezi, mama, tu n-ai vrut să mă fac actriţă. Vezi că mi-a ieşit. Eeee, oi avut noroc că ţi-i ieşit!"

N-a fost noroc sau nu doar noroc! Colegii şi spectatorii au plăcut-o de la bun început I s-a părut totuşi normal să-şi dubleze talentul cu studii, aşa că a făcut şi Institutul de Teatru şi Film. La final, avea la Teatrul din Braşov ziua şi piesă pe scenă. A fost doar un pas până la scena spre care se ridicau milioane de priviri deodată: ecranul de cinema.

În paralel, televiziunea română descoperea o resursă uriaşă de divertisment făcut cu naturaleţe. A fost mai întâi chimia uluitoare dintre Stela Popescu şi Ştefan Bănică, apoi s-a format cuplul Stela-Arșinel.

"Am făcut un alt fel de comedie. Am făcut cuplete, travesti-uri, Arsinel canta deci am făcut cuplete muzicale. Adică deja cuplul avea alt caracter, de oameni mai copţi. Dar tot comici, ştii?"

De fapt, Stela Popescu a trăit două poveşti de iubire. Cea mai vizibilă era cea pentru teatru. Însă şi cea omenească a fost un model de potrivire a pasiunii între doi oameni care au avut şansa să se întâlnească. Mihai Maximilian, alintat Puiu, umorist şi textier de scenarii comice, i-a stat alături ca soţ aproape 30 de ani.

Când s-au cunoscut, Stela era măritată cu un regizor de radio. Prima întâlnire a fost atât de intensă, încât actriţa a hotărât să divorţeze şi s-a căsătorit cu Puiu.

"Am simţit că ceva s-a petrecut... ceva! Nu ştiu ce e cu dragostea asta, dragostea e ceva foarte interesant! Nu depinde nici de înfăţişarea, nici de ochii persoanei respective. Depinde de un fluid care se naşte între doi oameni. Ceva, ceva vine din interiorul lui!"

Mihai Maximilian a intuit cel mai bine ce trebuia să pună în scenariu, ca Stela să spună pe scenă. Dar într-o zi, Puiu nu s-a mai întors în casa în care locuiau amândoi. S-a prăpădit.

"Când a plecat Puiu a plecat 90% din viaţa mea. M-a întrebat o prietenă dacă m-am apucat să beau, crezând că de supărare o să mă apuc de băut. Nu mi-a trebuit, pentru că am această profesie care m-a scos din orice lucru urât din lume. Nimic nu mi-e urât, din cauză că joc teatru!"

La început de decembrie urma ca Stela şi Arsinel să apară împreună într-un spectacol peste hotare, în cinstea celor 40 de ani de drum împreună. E drept actriţa lua în calcul şi varianta, puţin probabilă, în care, într-un viitor nedefinit, publicul i-ar fi spus "destul!"

"Când n-o să mă mai chemaţi găsesc eu ce să fac! Am încă o mulţime de lucruri de făcut. N-am timp de câte aş putea să fac. Şi aş vrea să fac..."

Medicii au explicat ce s-a întâmplat cu Stela Popescu pe scenă: ”Zone din creier nu primeau suficient sânge
Medicii au explicat ce s-a întâmplat cu Stela Popescu pe scenă: ”Zone din creier nu primeau suficient sânge"
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Cristian Tudor Popescu
CTP, despre ieșirile furioase ale Serenei Williams, în finala US Open: „I-a dat cu stadionul în cap japonezei Osaka”
Povestea singurei femei chirurg din sud-estul Europei care face transplant de ficat
Povestea românului care a câștigat de 14 ori la loto. Ce formulă a descoperit
CTP, despre planul lui Tudorel Toader în Justiție: ”Acesta e obiectivul lui cel mai important”
CTP, despre ”momentul emblematic” din Piața Victoriei: ”N-a intervenit niciunul!”
Rareș Năstase, despre proteste: ”I-am văzut pe jandarmi foarte ciudat organizați”
sclavă sexuală
Infernul prin care a trecut o româncă. Răpită pe stradă în Londra și transformată în sclavă sexuală
Politico: Satul din România unde oamenii nu se mai întorc
Guvernul grec, acuzat că a comis ”mii de erori”. Focul, pus de un localnic, care a vrut să-și ascundă urmele
BIAS 2018. Spectacol aviatic impresionant, pe Aeroportul Băneasa. VIDEO
Eclipsa de lună de pe 27 iulie 2018. VIDEO cu spectacolul cosmic
Raport critic al SUA pentru România cu privire la ”eforturile de după ianuarie 2017 de a submina DNA”