Stela Popescu, un om de poveste! Iubirile trăite de "doamna teatrului românesc"

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 24 Noiembrie 2017 19:13
Categorie: Stirileprotv iti recomanda

Stela Popescu s-a reinventat de o mie de ori şi avea planuri şi vise pentru încă o viaţă! Aşa se întâmplă, spunea ea, atunci când începi să lupţi cu propria soarta din copilărie.

Când înveţi să învingi orice opreliști, ca să rămâi alături de cei pe care-i iubeşti. Şi ca să îți împlineşti menirea - aceea de a fi actor. Artista declara că, odată ce spectatorii vor înceta să o mai cheme pe scenă, va găsi altceva de făcut.

Dar se înșela. Dacă n-ar fi plecat dintre noi, publicul ar fi rămas veşnic îndrăgostit de Stela Popescu. Şi ar fi aplaudat-o în picioare, la fiecare reprezentaţie în care actriţa punea şi o parte din energia şi dragostea ei.

Feminitatea se desăvârşeşte cu un surâs. Inteligenţa se citeşte în privire, însă de fiecare dată când îşi spune rolul actorul trebuie să împacheteze, din tot ce are mai bun, un dar... pe care publicul să şi-l dorească din nou, îndată ce a căzut cortina.

"Să ştiţi că nu se rezumă la a fi frumos şi a te plimba pe scenă... dacă nu ajungi să faci performanta te doare atât de tare, te doare îngrozitor! Ieşi de la spectacol, toată lumea se uită la Florin Piersic şi pe tine nu te băga nimeni în seamă. Păi te doare, pentru că marfa pe care o vinzi e propria ta fiinţă!"

Caracterul puternic al tinerei Stela Popescu s-a format probabil în copilărie, când tatăl basarabean i-a fost deportat în Siberia.

"L-au luat, au anunţat-o pe mama, s-a dus cu o bocceluţă cu un maieu, o pereche de ciorapi şi duş a fost la Vladivostok direct. N-am primit nicio scrisoare, 18 ani de zile!"

Fata s-a refugiat, împreună cu mama, la Braşov. Stela Popescu îşi punea cu haz, eticheta de băieţoi. Mama n-o prea credea în stare să devină artistă, dar a susţinut-o discret. De dragul ei, Stela a făcut un an de facultate de limba rusă. A renunţat fără regrete, tocmai pentru că instinctul o ducea într-o cu totul altă direcţie.

"Eu până la urma sigur că am făcut teatru! Şi i-am zis într-o zi: Vezi, mama, tu n-ai vrut să mă fac actriţă. Vezi că mi-a ieşit. Eeee, oi avut noroc că ţi-i ieşit!"

N-a fost noroc sau nu doar noroc! Colegii şi spectatorii au plăcut-o de la bun început I s-a părut totuşi normal să-şi dubleze talentul cu studii, aşa că a făcut şi Institutul de Teatru şi Film. La final, avea la Teatrul din Braşov ziua şi piesă pe scenă. A fost doar un pas până la scena spre care se ridicau milioane de priviri deodată: ecranul de cinema.

În paralel, televiziunea română descoperea o resursă uriaşă de divertisment făcut cu naturaleţe. A fost mai întâi chimia uluitoare dintre Stela Popescu şi Ştefan Bănică, apoi s-a format cuplul Stela-Arșinel.

"Am făcut un alt fel de comedie. Am făcut cuplete, travesti-uri, Arsinel canta deci am făcut cuplete muzicale. Adică deja cuplul avea alt caracter, de oameni mai copţi. Dar tot comici, ştii?"

De fapt, Stela Popescu a trăit două poveşti de iubire. Cea mai vizibilă era cea pentru teatru. Însă şi cea omenească a fost un model de potrivire a pasiunii între doi oameni care au avut şansa să se întâlnească. Mihai Maximilian, alintat Puiu, umorist şi textier de scenarii comice, i-a stat alături ca soţ aproape 30 de ani.

Când s-au cunoscut, Stela era măritată cu un regizor de radio. Prima întâlnire a fost atât de intensă, încât actriţa a hotărât să divorţeze şi s-a căsătorit cu Puiu.

"Am simţit că ceva s-a petrecut... ceva! Nu ştiu ce e cu dragostea asta, dragostea e ceva foarte interesant! Nu depinde nici de înfăţişarea, nici de ochii persoanei respective. Depinde de un fluid care se naşte între doi oameni. Ceva, ceva vine din interiorul lui!"

Mihai Maximilian a intuit cel mai bine ce trebuia să pună în scenariu, ca Stela să spună pe scenă. Dar într-o zi, Puiu nu s-a mai întors în casa în care locuiau amândoi. S-a prăpădit.

"Când a plecat Puiu a plecat 90% din viaţa mea. M-a întrebat o prietenă dacă m-am apucat să beau, crezând că de supărare o să mă apuc de băut. Nu mi-a trebuit, pentru că am această profesie care m-a scos din orice lucru urât din lume. Nimic nu mi-e urât, din cauză că joc teatru!"

La început de decembrie urma ca Stela şi Arsinel să apară împreună într-un spectacol peste hotare, în cinstea celor 40 de ani de drum împreună. E drept actriţa lua în calcul şi varianta, puţin probabilă, în care, într-un viitor nedefinit, publicul i-ar fi spus "destul!"

"Când n-o să mă mai chemaţi găsesc eu ce să fac! Am încă o mulţime de lucruri de făcut. N-am timp de câte aş putea să fac. Şi aş vrea să fac..."

Medicii au explicat ce s-a întâmplat cu Stela Popescu pe scenă: ”Zone din creier nu primeau suficient sânge
Medicii au explicat ce s-a întâmplat cu Stela Popescu pe scenă: ”Zone din creier nu primeau suficient sânge"
VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
Cascadorul Ștefan Costache, provocarea ”Ninja Warrior”
Află cum a fost pentru el experiența Ninja Warrior, câte sporturi face și care au fost adevărații susținători ai cascadorului.

07:11
LA MARUTA
Saveta Bogdan, provocarea branzei fermentate
Provocare culinara pentru Emil Regle. Ce specialitati a gustat, legat la ochi?

05:27
LA MARUTA
Andrei Aradis, Intre actorie si asociatia de locatari
Andrei Aradis, protagonistul serialului VLAD, care va incepe in curand pe PRO TV, a vorbit in exclusivitate pentru emisiunea La Maruta

09:56
LA MARUTA
Corina Caragea, calatorie fascinanta in Japonia
A calatorit pana in Japonia! Simona Caragea ne-a povestit cum a fost experienta

05:53
LA MARUTA
Magicianul Robert Tudor, sezantie in Bali
Salutari pentru Maruta, chiar din Bali! Magicianul Robert Tudor nu s-a lasat si a facut spectacol pe o plaja.

04:54
VISURI LA CHEIE
Un nou vis, o noua viata!

00:30
VORBESTE LUMEA
Speak si Stefania dau testul iubirii
Speak și Ștefania sunt împreună de un an și cinci luni

10:01
VORBESTE LUMEA
Personalitatea femeii in functie de zodie
Nicoleta Svârlefus a vorbit despre fiecare zodie și de modul în care acționează personalitatea asupra comportamentelor

15:05
LAS FIERBINTI
Dorel intra in afaceri cu Giani
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

01:26
VORBESTE LUMEA
Clipe de panica pentru cumnata Andrei
Aurora Mihai: "Imi este frica de incaperile mici, de lift"

13:58
Cristian Tudor Popescu
CTP, despre ieșirile furioase ale Serenei Williams, în finala US Open: „I-a dat cu stadionul în cap japonezei Osaka”
Povestea singurei femei chirurg din sud-estul Europei care face transplant de ficat
Povestea românului care a câștigat de 14 ori la loto. Ce formulă a descoperit
CTP, despre planul lui Tudorel Toader în Justiție: ”Acesta e obiectivul lui cel mai important”
CTP, despre ”momentul emblematic” din Piața Victoriei: ”N-a intervenit niciunul!”
Rareș Năstase, despre proteste: ”I-am văzut pe jandarmi foarte ciudat organizați”
sclavă sexuală
Infernul prin care a trecut o româncă. Răpită pe stradă în Londra și transformată în sclavă sexuală
Politico: Satul din România unde oamenii nu se mai întorc
Guvernul grec, acuzat că a comis ”mii de erori”. Focul, pus de un localnic, care a vrut să-și ascundă urmele
BIAS 2018. Spectacol aviatic impresionant, pe Aeroportul Băneasa. VIDEO
Eclipsa de lună de pe 27 iulie 2018. VIDEO cu spectacolul cosmic
Raport critic al SUA pentru România cu privire la ”eforturile de după ianuarie 2017 de a submina DNA”