Primarul care s-a deghizat în om al străzii pentru un experiment. ”Am fost șocat”

Dată publicare: 07-08-2017 12:40
Dată actualizare: 14-08-2017 16:19


primar, Salt Lake, Ben McAdams

Experiment inedit al unui primar din Statele Unite. Bărbatul s-a ”deghizat în om al strazii” pentru a afla direct cât de gravă este problema oamenilor fără adăpost din Comitatul Salt Lake.

Ben McAdams, primarul din Salt Lake County, Utah, s-a prefăcut om al străzii timp de 3 zile si 2 nopti, relatează The Salt Lake Tribune. Misiunea sa neobișnuită a avut obiectul de a le afla nevoile celor fără adăpost dintr-un cartier rău famat al orașului.

Primarul, îmbrăcat modest, se ducea noaptea să doarmă la un centru pentru persoanele fără adăpost, cunoscut în oraș. Ba chiar în câteva rânduri a dormit pe străzi.

Astfel a descoperit pe pielea lui cu ce se luptă în fiecare zi aceste persoane. Frică, haos, abuz de droguri și alcool, crime - așa se poate rezuma descoperirea sa.

Primarul a invațat că trebuie sa doarmă încălțat chiar și în centru pentru că altfel riscă să rămână fără papuci. Mai grav de atât -  dăcă mergi noaptea la baie riști sa fii tâlhărit sau rănit.

Știa că situația lor este gravă, însă amploarea l-a șocat. Oamenii străzii nu pot accesa serviciile sociale, polițiștii sunt atacați constant iar traficanții de droguri sunt peste tot. ”Am fost șocat” a spus el la final.

Primarul și-a ținut ascuns experimentul pentru ”a nu arăta ca un exercițiu prost de PR”, însă presa locala a aflat despre el în cele din urmă.

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO