Romanul care joaca in cele mai tari blockbustere la Hollywood. Interviu exclusiv cu Sebastian Stan, la PROTV de 1 decembrie

Sebastian Stan si Rares Nastase

Din Constanta la Hollywood, din Romania in tara tuturor posibilitatilor, Sebastian Stan este cel mai dorit si popular actor de origine romana de la Hollywood.

In cativa ani, cariera sa a avut o ascensiune fulminanta, culminand cu una dintre cele mai profitabile serii cinematografie din istorie – Captain America.

Rares Nastase, corespondent PRO TV, a stat de vorba cu Sebastian Stan chiar in New York, in una dintre cele mai bune cafenele din Manhattan. Interviul exclusiv va fi difuzat in editiile speciale ale Stirilor ProTV, de 1 Decembrie.

La 34 de ani, Sebastian Stan se poate lauda deja cu filme populare pe intreg globul, in care a jucat alaturi de cele mai mari staruri din lume. Daca ne uitam doar pe contul de IMDb, descoperim ca in urmatorii doi ani pregateste nu mai putin de 6 filme, inclusiv un nou film din seria Captain America, care l-a consacrat la nivel global.

Citește și
sebastian stan
Singurul actor roman, intr-un blockbuster cu super eroi, numit printre cei mai atragatori din lume
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Rares Nastase ne-a povestit cateva lucruri interesante despre intalnirea pe care a avut-o cu Sebastian Stan: "Am vorbit mult despre momentul Revolutiei din 1989, pentru ca este una din cele mai puternice amintiri pe care le are din copilarie. Isi aminteste despre romanii care fluturau steaguri gaurite, fara stema si scandau puternic. La 30 de ani a cautat pe internet filmari cu Ceausescu, momentul cand a fugit cu elicopterul si sustine ca au un impact puternic asupra lui acele filmari. A simtit ca un cutit in piept. Dar am vorbit si despre viata privata, legaturi anterioare cu foste colege de platou si despre dorinta de a avea propria familie".

Desi a plecat din Romania la 8 ani, Sebastian Stan este la curent cu industria cinematografica si spune chiar ca i-ar placea sa lucreze cu regizorii din Romania, extrem de apreciati la festivalurile internationale:

“Si mi-a vorbit frumos despre filmele romanesti, despre regizorii nostri. A mentionat ca i-ar placea sa lucreze cu Mungiu sau Puiu. Cel mai recent film al lui Mungiu l-a impresionat. Si-a dus mama la proiectie si spune ca a inteles si prin ce a trecut ea, cand a plecat cu un copil mic, parasind Romania pentru Austria si mai apoi SUA” a mai povestit Rares Nastase despre Sebastian Stan.

Actorul de origine romana isi aminte de perioada comunista si ce a insemnat pentru Romania, desi era mic cand a avut loc Revolutia: Atat de lejera a fost discutia, suntem aproape de aceeasi varsta si am rememorat momente din copilaria din vremea comunismului cand primeam televizor cu portia si ne bucuram de fructe exotice la Craciun. Am simtit ca parca ne stim de o viata. Atat de bine te dispune Sebastian. Rade mult, face glume si faima l-a facut mai responsabil. Nu v-am dezvaluit decat o mica parte din intreaga discutie, pentru ca am barfit putin si vedetele de pe platourile de filmare si am discutat despre viata in NY. Toata discutia, la o cafea, intr-unul din locurile cu cea mai buna cafea din Manhattan. "

Sebastian Stan nu a uitat limba romana si chiar stie foarte bine, fapt pentru care in Captain America: Civil War a avut si cateva replici in limba romana. “M-a surprins cat de bine vorbeste romaneste. E meritul mamei lui, care a tinut mortis sa nu o uite. Si acum ii multumeste pentru ca spune ca accentul balcanic il ajuta la roluri” a relatat Rares Nastase de la New York.


Sebastian Stan, primul actor de origine romana care a ajuns sa joace intr-un film cu supereroi Marvel la Hollywood

Nascut la Constanta, in 1982, Sebastian Stan a plecat din Romania de la varsta de 8 ani, impreuna cu mama sa, spre Austria, apoi spre SUA. Odata ajuns in America, Stan a descoperit pasiunea pentru actorie. In 2009 a ajucat in seria “Kings”, apoi prima aparitie importanta a fost cea din serialul Gossip Girl joaca, apoi a avut un rol in filmul premiat cu Oscar “Black Swan”, regizat de Darren Arnosfosky, cu Natalie Portman si Mila Kunis in rolurie principale.

Insa 2011 avea sa fie anul care ii va schimba pentru totdeauna viitorul si il va aduce alaturi de nume mari de la Hollywood ca Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson, in “Captain America: The First Avenger”, blockbusterul care lansa o noua serie cinematografica de success pentru cei de la Marvel. In 2015, a jucat alaturi de Matt Damon si Jessica Chastain in "The Martian", film regizat de Ridley Scott si nominalizat la Oscar pentru Best Picture.

In seria Captain America, Sebastian Stan joaca rolul lui James 'Bucky' Barnes - fiul unui soldat american mort pe campul de lupta. Acesta se imprieteneste cu Steve Rogers / Capitanul America( jucat de Chris Evans) pe care il ajuta in misiunile sale.

"Stan aduce ceva nou personajului, o latura intunecata care te face sa-l privesti. Cand apare pe camera, esti fascinat de prezenta lui. Este un actor grozav, chiar a adus ceva neasteptat rolului sau. De fapt, el a fost initial propus pentru rolul lui Steve Rogers, dar nu avea aceeasi figura serioasa, aura aceea gen vreau sa lupt pentru tara mea pe care o are Chris in acest rol. Nu era potrivit pentru Captain America, dar cred ca e perfect pentru Bucky, deoarece poate reda foarte bine si acea latura intunecata a personajului" spunea regizorul Joe Johnston in urma cu 5 ani, cand Sebastian Stan prelua pentru prima data rolul lui Bucky Barnes in seria "Captain America".

Interviul exclusiv luat de Rares Nastase lui Sebastian Stan va fi difuzat in editiile speciale ale Stirilor ProTV, de 1 Decembrie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
"Capitanul America: Razboiul civil". Cand are loc premiera si ce a marturisit actorul roman Sebastian Stan

A fost furnicar de super-eroi marti in Londra la premiera filmului "Capitanul America: Razboiul civil". Nume grele ale cinematografiei au pasit pe covorul rosu si au vorbit despre ce a insemnat sa lupti intr-un razboi civil al super-eroilor.

Singurul actor roman, intr-un blockbuster cu super eroi, numit printre cei mai atragatori din lume
Singurul actor roman, intr-un blockbuster cu super eroi, numit printre cei mai atragatori din lume

Admiratorii lui Sebastian Stan, singurul actor roman, protagonist intr-un blockbuster hollywoodian cu super eroi, au motive de mandrie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.