Lista unei fetite de 6 ani cu lucrurile pe care vrea sa le vada inainte de a ORBI pentru totdeauna

Ultima actualizare: 16-04-2014 06:56
Molly Bent

O fetita de 6 ani, care sufera de o afectiune numita "retinitis pigmentosa" a intocmit o lista cu lucrurile pe care ar vrea sa le vada inainte sa isi piarda definitiv vederea.

Conform publicatiei The Telegraph, fetita se numeste Molly Bent, iar boala de care sufera este una genetica. Ea s-a nascut cu o vedere perfecta, insa in decembrie 2013 a fost diagnosticata cu "retinitis pigmentosa" - o afectiune degenerativa a ochilor pentru care nu exista vindecare. Parintii ei, Eve si Chris, au observat prima data ca fiica lor incepuse sa aiba probleme cand citea temele sau cand se uita la televizor. "Desi fratele meu si cativa unchi au avut aceasta boala, niciodata nu m-am gandit ca Molly ar putea mosteni-o, deoarece intotdeauna ni s-a spus ca doar baietii o mostenesc. Iar cand ni s-a spus diagnosticul am avut un mare soc. Nu stim cu exactitate cand va orbi Molly, insa se pare ca vederea ei se deterioreaza in fiecare zi", a declarat Eve.

"Acum nu mai poate vedea in lateralul ochilor sai, iar recent ne-a spus ca toti cei care stau in fata ei in departare arata ca niste ursuleti incetosati. De asemenea, Molly nu vede noaptea, abia vede cand este o lumina slaba si cade mai tot timpul", a mai spus mama fetitei.

Ea mai are doi copii, Charlotte ( 5 ani) si Samuel (2 ani), care sunt testati la fiecare 3 luni: "Inca exista posibilitatea sa am 3 copii orbi, ceea ce ma ingrozeste".

Dupa ce a infiintat o pagina de web pentru strangere de fondurui financiare, familia a reusit sa adune peste 13.000 de lire sterline.

Iata si lista de dorinte a lui Molly, cu lucrurile pe care ar vrea sa le vada inainte de a orbi pentru totdeauna:

- Disney
- Londra
- Palatul reginei Marii Britanii
- Muzeul National de Istorie
- Scotia
- Acvariul
- un parc safari
- Legoland
- plaja
- muzee
- teatre
- concerte
- Australia
- un meci de fotbal

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO