Cum ii putem convinge pe straini sa vada cu alti ochi Romania? Portretele a sute de romani, surprinse de 10 fotografi

Dată publicare: 29-07-2017 13:23
Dată actualizare: 10-03-2019 12:12


Marius Baragan, Dragos Asaftei, Cristian Sutu

E Romania alb-negru, color sau sepia? Ce nuante vad cativa dintre cei mai talentati fotografi ai Romaniei atunci cand fotografiaza portrete de romani?

Au raspuns la aceasta intrebare trei dintre fotografii implicati in campania „The Face of Romania”, prin care Huawei vrea sa contribuie activ la promovarea tarii noastre.

"Romania este color, clar!”, spune Marius Baragan, „Peisajele ei, varietatea culorilor din zonele de campie sau de pe crestele muntilor este impresionanta. La fel si peisajul citadin, ofera o multime de culori, arhitectura urbana este generoasa in grafisme multicolore, pictate de trecerea timpului”.

Vezi toate portretele surprinse de Marius Baragan cu smartphone-ul Huawei P10.

Dragos Asaftei e de acord: Romania e color. E colorata. E locul contrastelor, locul culorilor puternice, dar si al celor fade, locul culorilor calde, dar si al celor reci. Tocmai asta-i farmecul ei si ceea ce de multe ori te poate motiva”.

Vezi toate portretele surprinse de Dragos Asaftei cu smartphone-ul Huawei P10.

Pe www.faceofromania.com, vizitatorii au incarcat propriile fotografii care surprind fata Romaniei, iar Huawei a contribuit cu 10 mile, pentru fiecare portret incarcat, pentru ca un strain sa vina si sa vada cu alti ochi Romania. Pentru a-i convinge, cei zece talentati fotografi romani alesi de Huawei au surprins sute de portrete, cu Huawei P10 si P10 Plus.

Dar cum au regasit fotografii nostri chipul Romaniei, care este fata umana a tarii noastre?

“Fata Romaniei este chipul unei femei frumoase, a carei varsta i se citeste pe chip, dar care pastreaza in suflet vii toate amintirile unei vieti cu bune si cu rele, implinite”, spune Marius Baragan.

“In jurul tau sunt oameni care reprezinta cu mandrie Romania”, adauga Dragos Asaftei.

“Iti dau motive sa ramai in tara, iti arata ca se poate, atat timp cat esti pasionat de ceea ce faci”.

Cristian Sutu explica in acest context cum si-a ales personajele din The Face of Romania: “Mi-am propus sa surprind calitatile traditionale ale romanilor. Traim, din pacate, vremuri de mare graba, de multa nepasare, de tot mai prezente indiferente si ignorante. Dar asta nu inseamna ca din gena romanului au disparut bunatatea si bunul-simt. Sunt, as zice, inca dominante. Doar ca nu se vad atat de bine in zilele noastre”.

Vezi toate portretele surprinse de Cristian Sutu cu smartphone-ul Huawei P10 Plus.

Fotografia reuseste uneori nu doar sa “vorbeasca” mai bine decat 1.000 de cuvinte, dar si sa spuna acele lucruri care nu se mai vad atat de bine. Printre cei alesi de Marius Baragan sa ilustreze fata Romaniei se afla Teodor Isfan, tattoo artist.

“Expresivitatea lui ma impresioneaza. Mai mult, in viziunea mea, a-ti face un tatuaj denota o libertate, o evadare din tiparele societatii, un spirit liber si rebel. Admir oamenii care au tatuaje de bun simt si cu atat mai mult pe cei care le fac”, explica Marius.

„Adi Hadean e exemplul perfect al omului care reuseste sa imbine intr-un mod incredibil pasiunea, munca si disciplina. Reuseste sa faca la un nivel inalt o multime de lucruri, tocmai datorita respectului pe care il poarta meseriei sale. Daca am reusi fiecare dintre noi sa ne facem treaba cu asa daruinta cum o face Adi, cu siguranta am trece la urmatorul nivel”, completeaza Dragos Asaftei cu portretul reprezentativ din colectia sa din cadrul campaniei Huawei.

Cristian Sutu are la randu-i o preferinta explicata: „Mugur Pop este, din punctul meu de vedere, romanul perfect. Intr-o lume mai buna, in care valorile ar sta bine ordonate, i-as da oricand votul meu pentru orice functie de reprezentare in statul roman, de la primarie la presedinte de tara. Atat de multa incredere si admiratie am fata de Mugur Pop”.

Campania Huawei continua, astfel ca, in momentul de fata, e randul strainilor care vor sa viziteze Romania sa completeze un quiz pentru a demonstra ca stiu multe despre tara noastra si ca intr-adevar isi doresc sa ajunga aici.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO