Aparitie neobisnuita in desertul Israelului. Un râu care secase de multi ani reapare intr-o zona biblica. VIDEO

Dată publicare: 18-03-2014 11:49
Dată actualizare: 21-03-2014 07:00


Aparitie neobisnuita in desertul Israelului. Un râu care secase de multi ani reapare intr-o zona biblica

Localnicii dintr-o zona desertica a Israelului au surprins intr-o inregistrare video momentul in care un rau despre care se stia ca a secat de foarte multi ani "revine la viata".

Conform Daily Mail, intamplarea a avut loc in desertul israelian Negev - o regiune in care, timp de secole, apa a aparut si a disparut. In aceasta zona, terenul este format din formatiuni stancoase, drumuri pietruite si gropi cauzate de alunecari de pamant.

Se banuieste ca, acum, aparitia raului Zin a fost provocata de ploile torentiale care au cazut in regiunile muntoase aflate la cativa kilometri distanta de aceasta zona arida.

Localnicii sustin ca au prevazut acest moment si, dupa cum se vede si in inregistrarea video, acestia se aflau acolo in clipele aparitiei raului. Desertul Negev este foarte uscat in timpul lunilor de vara, insa iarna sunt ploi insemnate cantitativ, mai ales in zonele cu altitudine mare, care continua sa cada pana in aprilie. Astfel, uneori, se produc aceste inudatii ale vailor desertului.

Aceste fenomene din deserul Negev sunt descrise chiar si in Vechiul Testament din Biblie. Numele desertului Negev se traduce prin "uscat".

Sursa: Daily Mail

Tags: desert, israel, apa, negev,


VIDEO PROTVPLUS.RO