Unul dintre cele mai cunoscute orase din lume se scufunda tot mai mult. "In 30-50 de ani ar putea fi acoperit de ape"

19-06-2015 16:46


Bangkok - Shutterstock

Oamenii de stiinta au avertizat ca orasul Bangkok se scufunda cate zece milimetri pe an ca urmare a eroziunii solului, a construirii fara control si a cresterii nivelului apei marii, a informat vineri presa locala, relateaza EFE.

Sujarit Khoonthanakulwong, sef al departamentului de inginerie al Universitatii Chulalongkorn, a avertizat ca, peste 30 sau 50 de ani, capitala Thailandei ar putea fi acoperita de apa daca nu se aplica masuri stricte de franare a eroziunii.

Intr-un seminar desfasurat la Bangkok, expertii au semnalat ca unele zone ale orasului, precum bulevardul Ramkhamhaeng, se scufunda cu pana la un centimetru pe an, potrivit ziarului 'Bangkok Post'.

Eroziunea zonei de coasta si cresterea nivelului marii au inghitit portiuni de coasta in Samut Sakhon si Samut Prakan, provincii invecinate cu Bangkok, unde autoritatile incearca sa combata aceasta tendinta prin refacerea mangrovelor.

Autoritatile din Bangkok au precizat ca masurile pentru franarea scufundarii orasului includ limitarea constructiilor in zonele care pot fi usor inundate si construirea de canale de drenaj in jurul raului Chao Phraya.

Oamenii de stiinta au avertizat de mai mult timp in legatura cu scufundarea orasului Bangkok, in parte din cauza terenului argilos pe care se afla, dar acest lucru nu a stopat frenezia constructorilor de zgarie-nori si centre comerciale.

Sursa: Agerpres

Tags: thailanda, bangkok, apa,

VIDEO PROTVPLUS.RO