Unul dintre cele mai cunoscute orase din lume se scufunda tot mai mult. "In 30-50 de ani ar putea fi acoperit de ape"

Ultima actualizare: 02-08-2015 09:18
Bangkok - Shutterstock

Oamenii de stiinta au avertizat ca orasul Bangkok se scufunda cate zece milimetri pe an ca urmare a eroziunii solului, a construirii fara control si a cresterii nivelului apei marii, a informat vineri presa locala, relateaza EFE.

Sujarit Khoonthanakulwong, sef al departamentului de inginerie al Universitatii Chulalongkorn, a avertizat ca, peste 30 sau 50 de ani, capitala Thailandei ar putea fi acoperita de apa daca nu se aplica masuri stricte de franare a eroziunii.

Intr-un seminar desfasurat la Bangkok, expertii au semnalat ca unele zone ale orasului, precum bulevardul Ramkhamhaeng, se scufunda cu pana la un centimetru pe an, potrivit ziarului 'Bangkok Post'.

Eroziunea zonei de coasta si cresterea nivelului marii au inghitit portiuni de coasta in Samut Sakhon si Samut Prakan, provincii invecinate cu Bangkok, unde autoritatile incearca sa combata aceasta tendinta prin refacerea mangrovelor.

Autoritatile din Bangkok au precizat ca masurile pentru franarea scufundarii orasului includ limitarea constructiilor in zonele care pot fi usor inundate si construirea de canale de drenaj in jurul raului Chao Phraya.

Oamenii de stiinta au avertizat de mai mult timp in legatura cu scufundarea orasului Bangkok, in parte din cauza terenului argilos pe care se afla, dar acest lucru nu a stopat frenezia constructorilor de zgarie-nori si centre comerciale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!