Stephen Hawking nu vede bine omenirea. O civilizatie extraterestra nomada, "foarte avansata", ar putea distruge Terra

Ultima actualizare: 04-10-2015 07:01
extraterestri - SHUTTERSTOCK

Faimosul fizician Stephen Hawking a declarat intr-un interviu acordat publicatiei El Pais din Spania ca se teme de faptul ca extraterestrii nomazi ar putea distruge Terra.

Pana acum, Stephen Hawking a facut multe afirmatii inspaimantatoare, noteaza CNET. A spus ca se teme de inteligenta artificiala si ca rasa umana evolueaza atat de incet incat asta ne-ar putea aduce un final rau.

Acum, Hawking are alte temeri. El a declarat pentru El Pais ca se teme ca extraterestrii ne-ar putea distruge si ca acest lucru ar putea fi mai rau decat atunci cand Cristofor Columb si-a facut aparitia in America.

"O asemenea civilizatie extraterestra foarte avansata probabil ca a devenit nomada, cautand sa cucereasca si sa colonizeze orice planeta poate gasi. Conform creierului meu matematic, doar cifrele in sine ma fac sa ma gandesc ca ideea unor extraterestri este perfect rationala. Adevarata provocare este sa ne dam seama cum ar putea fi acesti extraterestri." - a spus Hawking.

"Este amuzant felul in care matematica te poate face paranoic. Chiar daca este o paranoia razonabila", noteaza editorii de la CNET. Iar faptul ca s-a descoperit apa in stare lichida pe Marte este - chiar si pentru mintile non-matematice - un semn ca, acolo, ceva este sau a fost viu.

Insa pentru matematicieni, totul se rezuma la o cursa in care asteptam sa vedem ce ne va distruge mai intai. Hawking este ingrijorat de faptul ca ne batem joc atat de mult de planeta noastra, incat va trebui sa o parasim la un moment dat.

"Cred ca supravietuirea rasei umane va depinde de abilitatea noastra de a gasi o noua casa undeva in Univers, pentru ca exista un risc tot mai mare de producere a unui dezastru pe Pamant." - spune el.

Acest dezatstru ar putea fi unul al naturii. Sau ar putea fi nuclear. Sau de pe alta planeta. "Oricum, cert este ca ne asteapta un cosmar", mai spun cei de la CNET.

Rugaciunile, insa, nu ne vor ajuta, mai spune Hawking, care a amintit inca o data ca el nu crede in Dumnezeu. "Eu folosesc termenul Dumnezeu intr-un mod impersonal, asa cum o facea si Einstein pentru legile naturii", spune Hawking.

"Legile stiintei sunt suficiente ca sa ne explice originile Universului. Nu este necesar sa-l invocam pe Dumnezeu" - mai avertizeaza matematicianul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO