Romanii, campioni mondiali la capitolul inventivitate. Un infractor a inventat bancomatul anti-furt

Ultima actualizare: 26-05-2013 06:48

La cel mai mare salon de profil din lume au primit pentru a doua oara in istorie cel mai mare premiu. De pilda, un fost spargator a creat bancomatul cu sistem antifurt de date.

De pilda, un fost spargator a creat bancomatul cu sistem antifurt de date. Si tot un conational a facut primul scaun auto ajustabil pe latime, util pentru supra-ponderali.

"Sistemul preia cardul folosind unitatea electro-mecanica, il roteste si il introduce in ATM."

Astfel sunt protejate cardurile de furtul datelor cu dispozitive de skimming.

"Ideea ne-a fost propusa de, hai sa-i spunem, un infractor, pentru ca astazi este din pacate in penitenciar. A venit la noi sa ne propuna dezvoltarea unui sistem de protectie a bancomatelor, el stiind bine cum se fac skimmerele" spune inventatorul Mircea Tudor.

Skimmerele, se muleaza perfect pe bancomate, astfel incat nici nu banuiti ca va sunt copiate datele de pe card. Este imposibil sa lipesti un skimmer de noul dispozitiv pentru ca acesta este in miscare.

Pentru ca cel care a avut ideea este in penitenciar sefii firmei care se bucura acum de brevet spun ca vor face pt el o cerere de gratiere. Dupa ce a fost premiat la Geneva, multe banci din Elvetia s-au dovedit interesate.

O alta inventie apreciata, de aceasta data in Arabia Saudita, este scaunul auto ajustabil pe latime.

Inventatorul sustine ca la nivel mondial 40 la suta dintre soferi au probleme la condus tocmai pentru ca nu stau confortabil.

In schimb, domnul Mihai Tatu a inventat o izolatie de sera care se monteaza in pamant retinand caldura, dar si o minihodrocentrala portabila, prima de acest fel din lume.

Pentru turbina hidroelectrica portabila, dar si pentru sera a primit doua medalii de aur si doua premii speciale. In total, la Geneva au participat 40 de inventii din Romania. Ne-am intors cu 27 de medalii de aur, 12 de argint, dar si cu premiul cel mare pentru scanerul de avioane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO