Paianjenul pustnic a facut prima victima in Europa. Insecta traieste si in Romania, dar serul anti-venin nu exista la noi

13-10-2016 17:05

paianjen pustnic maro

O batrana din Italia a fost ucisa de muscatura unui paianjen prezent si in tara noastra, dar privit in general ca inofensiv. ATENTIE: urmeaza imagini socante.

O femeie de 65 de ani din regiunea Calabria (sudul Italiei) a murit la spital dupa ce a fost muscata de deget de un paianjen pustnic maro, una dintre cele mai periculoase arahnide din lume. In mod normal, paianjenul pustnic maro (Loxosceles reclusa) se intalneste in Statele Unite din zona centrala Midwest pana la Golful Mexic, scrie LiveScience.

Batrana din Italia ar fi fost muscata de o specie extrem de asemanatoare, Loxoscelens rufenses, despre care se stiu putine afara ca este raspandit in toata Europa - iar pana acum nu avea la activ nicio victima. Acesti paianjeni sunt rareori agresivi spun specialistii, insa muscatura lor produce o serie de simptome denumite loxoscelism. Initial, nu este dureroasa, dar poate duce la necrozarea zonei afectate, cangrena si chiar deces.

Potrivit medicilor italieni, batrana s-a prezentat la spital a doua zi dupa ce a fost muscata de paianjen in vreme ce facea curata in subsol. Avea febra mare si o leziune dureroasa la deget, care incepusese sa se necrozeze.

Spre nsansa ei, in Europa nu exista niciun aser anti-venin pentru Loxosceles, acesta find disponibil doar in Brazilia, astfel ca la 12 ore dupa internare, a murit.

Un caz de loxoscelism a fost inregistrat in 2011 si in Romania, la Brasov, insa pacientul s-a vindecat.,

Sursa: LiveScience


VIDEO PROTVPLUS.RO