Motivul pentru care bărbații sunt mai afectați de pandemia de coronavirus

Dată publicare: 05-04-2020 20:43
Dată actualizare: 05-04-2020 21:06


coronavirus

Tot mai mulți cercetători au afirmat în ultimul timp faptul că bărbații sunt mai susceptibili să fie testați pozitiv și au șanse mai mari de deces din cauza noului coronavirus.

Tendința a fost observată pentru prima dată în China, unde o analiză a constatat o rată de deces de 2,8% la bărbați, comparativ cu 1,7% la femei, potrivit The Guardian.

De atunci, modelul a fost reflectat în Franța, Germania, Iran, Italia, Coreea de Sud și Spania.

În Italia, bărbații au reprezentat 71% din decese, iar în Spania, datele sugerează că numărul deceselor în rândul bărbaților este de două ori mai mare.

De ce bărbații sunt mai vulnerabili

 

Fumatul a fost sugerat ca o explicație probabilă pentru această întrebare. În China, aproape 50% dintre bărbați fumează, iar la femei procentul abia atinge 2%, și astfel se presupune că diferențele subiacente în sănătatea pulmonară contribuie la bărbații care suferă simptome și rezultate mai grave.

Fumatul ar putea, de asemenea, să acționeze ca o modalitate de infectare: fumătorii își ating mai mult buzele și pot împărtăși țigările contaminate.

Factorii de comportament diferiți între sexe pot avea, de asemenea, un rol.

Unele studii au arătat că bărbații sunt mai puțin susceptibili să se spele pe mâini sau să solicite îngrijiri medicale și sunt mai predispuși să ignore sfaturile de sănătate publică.

„Rata mortalității este mai mare în rândul bărbaților, vedem acest lucru în țări și culturi foarte diverse”, a spus Sabra Klein, profesor la Johns Hopkins Bloomberg School.

De asemenea, cercetările anterioare au relevat că bărbații au răspunsuri imune antivirale mai mici la o serie de infecții, inclusiv hepatita C și HIV. „Sistemul lor imunitar nu poate iniția un răspuns adecvat atunci când vede virusul”, a spus Klein.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO