Mai multi savanti sustin ca au "dovada incontestabila" a existentei vietii extraterestre

Ultima actualizare: 01-02-2013 07:13
alge fosilizate in meteorit

O echipa de savanti sustine ca a descoperit urme de viata extraterestra intr-un meteorit care a cazut in insula Sri Lanka.

Potrivit unui articol publicat in Revista de Cosmologie pe 10 ianuarie 2013, oameni de stiinta din Marea Britanie si Sri Lanka au gasit in acest meteorit alge fosilizate.

Meteoritul a cazut pe Pamant in luna decembrie 2012 si este o dovada a panspermiei, sustin savantii, potrivit RT.com.

Panspermia este o teorie potrivit carei formele de viata sunt raspandite prin Univers de catre meteoriti si asteroizi si este posibil sa fi aparut pe alte planete, ajungand intamplator pe Terra.

Mostre din meteorit au fost preluate si analizate imediat dupa ce acesta a cazut in satul Araganwila din Sri Lanka, pe 29 decembrie.

Savantii care le-au cercetat sustin ca fosilele gasite sunt dovada clara a existentei unor forme de viata extraterestra.

In schimb, comunitatea stiintifica este inca sceptica. Profesorul Francis Thackeray, de la Universitatea Wits, declara ca articolul acestor savanti este controversat, pentru ca mostrele ar fi putut fi contaminate dupa ce meteoritul a cazut pe Terra.

Autorii acestei cercatri sunt: N. C. Wickramasinghe si D.H. Wallis de la Centrul de Astrobiologie Buckingham Centre, J. Wallis, de la Universitatea din Cardiff si Anil Samaranayake, de la Institutul de Cercetare Medicala din Colombo, Sri Lanka.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO