FOTOGRAFIA IMPOSIBILA. O echipa Discovery a surprins in premiera aceste imagini

Ultima actualizare: 03-11-2012 21:31
Rechin - 2

Nici cel mai experimentat dintre cameramani nu a reusit sa surprinda atacul unui rechin alb asupra unei foci, filmat de sus. Pana acum!

Misiunea imposibila a acestei echipe de profesionisti a fost documentata pentru seria Shark Week (n.r. Saptamana Rechinilor), a postului de televiziune Discovery Channel.

Pentru a obtine fotografia imposibila, cameramanul Andy Casagrande, care nu este la prima filmare pentru Discovery Channel, si echipa lui au mers in Gansbaii, Africa de Sud, zona cunoscuta pentru populatia densa de rechini albi.

Obiectivul: sa obtina imagini in premiera cu Marele Alb sarind din apa pe o traiectorie verticala - Polaris Attack (n.r. Atacul Polaris).

Primele imagini cu acest atac au fost surprinse de echipa Shark Week in 2001. De atunci, acum mai bine de un deceniu, membrii echipei "cauta" acest unghi de filmare - Atacul Polaris surprins de la inaltime, asa cum l-ar vedea o pasare aflata in zbor. Unghiul a fost numiti de multi cameramani si fotografi "imposibil".

Echipa de filmare a folosit o camera de inalta rezolutie - Phantom - care filmeaza pana la 1 milion de cadre pe secunda. Aceasta a fost suspendata la 15 metri deasupra oceanului, de un balon - o decizie riscanta avand in vedere ca echipamentul de protectie al camerei era prea greu pentru balon, iar orice contact cu apa ar fi defectat performantul echipament.

Dupa mai multe saptamani de "panda" echipa de filmare a reusit sa surprinda imaginile imposibile.

Focile reusesc sa scape cu viata din 50% dintre aceste atacuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO