Francezii sar din nou calul: un jurnalist a adus jigniri poporului roman

Ultima actualizare: 29-10-2012 11:49

UPDATE: Nu scapam si pace de ironiile jurnalistilor francezi. De aceasta data tinta a devenit o fosta inotatoare de origine romana, stabilita in Franta.

Comenta o intrecere de natatie cand colegul ei, prezentatorul din studio, a sugerat in 'gluma' ca romanii nu sunt "de incredere" cand vine vorba de bani. Au urmat unele proteste, iar barbatul s-a simtit obligat sa-si ceara scuze.

Scena s-a petrecut in direct, cand jurnalistul Nelson Monfort de la France 2 se pregatea sa o intervieveze pe inotatoarea franceza Aurore Mongel. Cum alaturi de el se afla fosta inotatoare de origine romana Roxana Maracineanu, jurnalistul s-a gandit ca e loc de o insinuare. Mai exact, a informat-o glumet pe campioana ca toti cei din studio au format acolo un fan-club al ei.

Dintre membrii proaspatului fan-club, Roxana a fost desemnata pe loc sa aiba grija de banii "organizatiei" in stil "romanesc".

Gafa sa a fost imediat sesizata de colegii din studio. Moment in care jurnalistul a batut in retragere si a incercat o scuza tardiva.

Nu este primul "derapaj televizat" de acest gen. In aprilie, un umorist a starnit un val de proteste din partea diplomatilor romani de la Paris, dupa ce a prezentat o sceneta cu asa-zisul "salut romanesc". Executat cu mana intinsa, ca la pomana, era o aluzie la cersetorii din metropolele europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO