Usain Bolt si-a anuntat retragerea dupa Jocurile Olimpice din 2016

Dată publicare: 05-09-2013 14:26
Dată actualizare: 08-09-2013 00:32


Usain Bolt

Regele sprint-urilor, Usain Bolt, se va retrage din sportul care l-a consacrat dupa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Sportivul in varsta de 27 de ani si-a anuntat intentia de a se retrage in cadrul unei conferinte de presa, potrivit CNN.

Daca sunt in forma buna si merg acolo si fac ce trebuie, consider ca ar fi un moment oportun de a ma retrage cat timp sunt in top”, a declarat acesta.

Bolt a precizat ca anul acesta a intalnit dificultati in gasirea motivatiei de a continua in lumea sportiva si ca isi doreste sa ramana in memoria oamenilor asemeni unor legende ca Pele sau Ali.

Ma concentrez sa trec intr-un mod corect de fiecare sezon, sa nu ma ranesc. Imi doresc sa continui sa domin, astfel incat la incheierea carierei oamenii sa ma asocieze cu marii sportivi”, a zis Bolt.

Desi, trei atleti, printre care doi jamaicani, au fost recent testati pozitiv la testele anti-doping, Usain Bolt si-a mentinut intotdeauna reputatia ca ar fi “curat”, acest lucru propulsandu-l in randul marilor sportivi.

Jamaicanul detine 14 medalii de aur si recordul in probele de 100 si 200 de metri, fiind considerat unul dintre cei mai buni atleti ai tuturor timpurilor.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO