Ușeriu a început ultramaratonul de la Cercul Polar. Cursa infernală, live pe internet


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 07:39
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 18:18
Categorie: Stiri Sport

Tiberiu Ușeriu a luat startul, duminică seara, în ultramaratonul ''Yukon Arctic'' de la Cercul Polar. 

Evenimentul este transmis în timp real pe internet și toată suflarea îl susține pe ambițiosul român, care se întrece cu alți 70 de sportivi din lumea întreagă.

În ultimii ani nimeni nu a reușit să ducă la bun sfârșit această cursa infernală care are 700 de kilometri. De la capătul lumii Tiberiu Ușeriu îi ține la curent pe cei de acasă cu tot se întâmplă acolo.

Alin Ușeriu, fratele lui Tiberiu: ”Am vorbit cu el ieri, era foarte determinat, era conștient că are o concurență destul de serioasă, era conștient că îl așteaptă niște zile foarte grele."

Iulian Gabor, membru Asociaţia Tăşuleasa Social: "Mai sălbatic, prin poteci, prin păduri, pe dealuri, dar cred că are un curs al orientării destul de bun și nu o să aibă probleme.”

Asta deși, în ultimii ani, niciun concurent nu a reușit să ducă până la capăt acest ultramaraton de 700 de kilometri pe un traseu dur, unde temperaturile coboară spre minus 40 de grade Celsius. Anul trecut, doi sportivi s-au pierdut pe drum și au suferit degeraturi atât de îngrozitoare încât medicii nu au avut de ales și le-au amputat mâinile și picioarele.

Alin Ușeriu, fratele lui Tiberiu: "Toată lumea este emoționată, este greu să dormim în aceste zile, 7-10 zile cât durează cursa, Tibi este foarte determinat, organizatorii i-au spus că nu este garantat că cineva va termină această cursă, mai mult de jumătate din curse nu a fost terminată de nimeni."

Ambițiosul român vrea să promoveze cu această ocazie proiectul ''Via Transilvanica'' - o cale de drumeție de 1000 de kilometri, care va lega 10 județe ale țării.

VIDEO PROTVPLUS.RO