Un fotbalist a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a sărutat mingea

Ultima actualizare: 01-09-2020 17:04
minge fotbal
Profimedia

Argentinianul Sergio Lopez, fotbalist profesionist în prima ligă din Ecuador, a fost amendat cu suma de 1.200 de dolari (1.000 de euro) pentru că a sărutat mingea, informează AFP.

Jucătorul formaţiei Aucas din Quito a recurs la acest gest după meciul cu Macara, disputat, vineri, pe teren propriu, şi încheiat cu scorul de 1-0.

Luni, a venit şi amenda Comisiei de Disciplină, pentru încălcarea protocolului sanitar, adoptat cu scopul de a împiedica răspândirea noului coronavirus.

Sergio Lopez este primul fotbalist sancţionat pentru acest lucru, dar nu singurul. Cinci fotbalişti au primit aceeaşi sumă drept penalitate financiară după ce au făcut schimb de tricouri cu adversarii, altă încălcare a protocolului sanitar.

Două cluburi au fost amendate pentru că nu au pus în aplicare măsurile sanitare: Liga de Portoviejo, pentru că nu a furnizat o trusă de prim ajutor şi Barcelona SC, pentru că nu a pus la dispoziţie alcool sau gel pentru dezinfectarea mâinilor.

Fotbalul s-a reluat în luna august în Ecuador după o întrerupere de cinci luni cauzată de pandemia de coronavirus. În această ţară, au fost înregistrate peste 113.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi peste 6.500 de morţi, la o populaţie de aproximativ 17 milioane de locuitori. Autorităţile mai iau în considerare circa 3.700 de decese posibil legate de infectarea cu noul coronavirus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO