Un arbitru de hochei, radiat pe viaţă pentru un comentariu polemic în plin meci

Dată publicare: 25-03-2021 10:58
Dată actualizare: 25-03-2021 11:01


pariuri online hochei

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a decis, miercuri, să-l excludă pe viaţă pe arbitrul Tim Peel, din cauza unui comentariu polemic făcut după un fault pe care l-a semnalat, informează AFP, conform Agerpres.

 

Peel (53 ani), care va fi nevoit să se retragă din activitate la finalul sezonului regulat, "nu va mai oficia la alte meciuri din NHL pe viitor", a anunţat liga într-un comunicat.

La începutul reprizei secunde a meciului câştigat de Nashville (2-0), el l-a sancţionat pe atacantul suedez Viktor Arvidsson (Predators), apreciind că l-a obstrucţionat intenţionat pe Jon Merrill, un fault puţin evident pe imaginile filmate.

Câteva minute mai târziu, el şi-a justificat decizia astfel: "Nu a fost mare lucru, dar am vrut să dau o sancţiune contra lui Nashville la începutul meciului", s-a putut auzi în cursul transmisiei televizate a meciului.

"Nimic nu este mai important decât garantarea integrităţii jocului nostru", a declarat unul din vicepreşedinţii NHL, Colin Campbell.

"Conduita lui Tim Peel este în contradicţie directă cu aderarea la acest principiu fundamental pe care noi îl cerem arbitrilor şi pe care fanii noştri, jucătorii, antrenorii şi toţi cei asociaţi sportului nostru îl aşteaptă şi îl merită", a adăugat responsabilul NHL.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO