Halep a invins-o pe Makarova si s-a calificat in semifinalele de la Dubai: ”A fost o revansa fata de Australian Open”

halep

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 1-6, 7-5, pe sportiva rusa Ekaterina Makarova, locul 9 WTA si a sasea favorita, si s-a calificat in semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Meciul a durat doua ore si 7 minute.

"A fost un meci incredibil. Am jucat bine, dar si ea a jucat foarte bine. A fost o revansa fata de Australian Open. Sunt bucuroasa ca am castigat. Incerc sa fiu o luptatoare pe teren si imi place turneul de aici. Am avut cinci mingi de meci, eram putin nervoasa si nu e usor sa inchizi meciul. M-am simtit putin obosita la final si am incercat sa raman concentrata la fiecare punct, iar in final am reusit", a spus Halep, la mini-interviul de dupa meci.

Simona Halep a afirmat ca nu va asista la meciul dintre Caroline Wozniacki si Flavia Pennetta, deoarece este obosita si va merge la recuperare. "Ma astept la un meci greu in semifinale, indiferent de cine va fi adversara. Amandoua sunt jucatoare bune. Sunt pentru prima oara in semifinale aici si voi incerca sa castig", a completat Halep.

La trei saptamani si doua zile de la confruntarea de la Melbourne, din sferturile de finala ale primului turneu de Grand Slam al anului, meci in care s-a impus Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-0, Simona Halep si Makarova s-au intalnit din nou, de aceasta data in aceeasi faza a competitiei, insa de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care face parte din categoria Premier 5.

Citește și
halep
Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Dubai
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Daca la Melbourne Halep ceda primele trei ghemuri in fata Makarovei, de aceasta data sportiva romana a inceput mult mai bine partida, reusind sa se distanteze repede la 3-0.

Dupa ce a reusit sa pastreze avansul de un break pana la 4-2, Halep a avut o serie de greseli nefortate, care i-au permis Makarovei sa castige pe serviciul adversarei. Insa, Simona a revenit imediat si a castigat pe serviciul Makarovei, dupa care a inchis.

La finalul primului set, Halep a cerut pauza de vestiar, insa Makarova a valorificat mai bine pauza prelungita, iar la reluarea jocului a reusit sa se desprinda repede la 2-0, beneficiind de un joc apatic al romancei.

Totusi, Halep a reusit sa-si recupereze imediat serviciul cedat cu un ghem mai devreme. Jocul lui Halep a suferit o noua cadere, in special din cauza serviciului slab, ea inregistrand in primele 13 ghemuri, nu mai putin de sase duble greseli. In cele din urma, Halep nu si-a regasit ritmul din primul set si a cedat cu 1-6.

Dovada a jocului slab din setul al doilea stau cele doua puncte castigatoare fata de cele 17 greseli nefortate, in timp ce Makarova a avut 6-7 la raportul puncte castigatoare/greseli nefortate.

In setul trei, Halep a avut sapte mingi de break, pana a reusit sa fructifice una si sa se desprinda la 5-3. Insa, imediat Makarova a facut re-break, cand Halep servea pentru castigarea meciului.

Ghemul decisiv al meciului a fost dramatic, Halep avand nevoie de cinci mingi de meci pentru a reusi sa inchida meciul la 7-5.

Calificarea in semifinale este recompensata cu un cec in valoare de 113.850 de dolari si 350 de puncte WTA.

Simona Halep va juca in semifinale impotriva castigatoarei meciului dintre Caroline Wozniacki (Danemarca, cap de serie numarul 3 si locul 5 WTA) si Flavia Pennetta (Italia, locul 14 WTA si cap de serie numarul 10).

In cealalta semifinala se vor intalni Garbine Muguruza (Spania, locul 24 WTA) si Karolina Pliskova (Cehia, locul 18 WTA).
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Dubai
Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Dubai

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgara Tvetana Pironkova (57 WTA) si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Dubai
Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Dubai

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a invins-o, marti, cu scorul de 6-2, 6-0, pe sportiva Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA, si s-a calificat in optimile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Simona Halep:
Simona Halep: "Nu vreau sa ma gandesc ca sunt principala favorita la Dubai"

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a declarat ca nu vrea sa se gandeasca ca este principala favorita a turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii in valoare totala de 2.513.000 de dolari, a anuntat, marti, site-ul wtatennis.com.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.