SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI, 2-6, 7-5, 6-4. Prima declaratie a lui Halep dupa victoria de la Indian Wells

Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA, a castigat, duminica seara, turneul Indian Wells, dupa ce a trecut de sarboaica Jelena Jankovici, locul 18 WTA, scor 2-6, 7-5, 6-4.

Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenta in finala unei competitii Premier Mandatory, dupa ce anul trecut a pierdut in ultimul act la Madrid, in fata Mariei Sarapova. Simona va fi recompensata cu un premiu de 900.400 de dolari si 1.000 de puncte WTA. Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finala din cariera

"Jelena a fost extraordinara in aceste doua saptamani, sunt foarte bucuroasa ca am putut sa castig in fata unei asemenea adversare. Vreau sa le multumesc sponsorilor, oamenilor care au fost alaturi de mine, prietenilor mei, tuturor. Le multumesc romanilor, ma urmeaza mereu, oriunde, imi dau putere. Ei imi dau putere sa castig! Tuturor celor de acasa le multumesc, domnului Tiriac, stiu ca a fost alaturi de mine. E cel mai important turneu din cariera mea, va multumesc tuturor!", a spus Simona Halep, dupa partida.

Desfasurarea live-text a partidei:

22:49 Simona Halep a castigat turneul de la Indian Wells! Romanca s-a luptat eroic si a invins, dupa ce a pierdut primul set. Scor final SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI, 2-6, 7-5, 6-4.

Citește și
Simona Halep, Serena Williams
Simona Halep joaca in semifinala de la Indian Wells cu Serena Williams. "Abia astept sa joc impotriva numarului 1 mondial"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

22:36 Simona castiga doua game-uri la rand si conduce cu 4-3. Simona este la un game distanta de victorie, 5-3! Din pacate, Jankovici reuseste break-ul si este 5-4.

22:13 Sarboaica a reusit un break norocos. Mingea de game a lovit fileul si a cazut in teren. 1-2. Simona a reusit si ea un break, iar Jankovici si-a castigat serviciul. 2-3.

22:10 Ambele jucatoare isi castiga primul serviciu din setul decisiv si este 1-1. Neobisnuit pentru ea, Simona urla la fiecare lovitura. Pare foarte obosita si se tine de picior. Tensiunea este maxima.

22:01 Extraordinar! Cu mult sacrificiu si multa lupta, Simona castiga setul al doilea, scor 7-5. Acum se joaca setul decisiv.

21:54 Simona castiga game-ul si conduce cu 6-5, spre deliciul tribunelor, care o aplauda si ii striga numele. Hai, Simona!

21:44 Jankovici a reusit break-ul si conduce. 4-5, in setul 2. Daca sarboaica isi castiga serviciul, castiga si partida. Din fericire, Simona reuseste si ea break-ul si este 5-5.

21:39 Acesta ar putea fi momentul revenirii. Schimb spectaculos de mingi finalizat cu o lovitura de maestru data de Halep. Si scorul este 4-4.

21:36 Simona este extrem de nervoasa pe jocul ei si a dat iar cu racheta de pamant, de mai multe ori. 3-4, in setul 2.

21:22 Halep si-a castigat serviciul, insa se vede clar ca este complet nemultumita de jocul ei. Hai, Simona!! Romanca a reusit break-ul si a reintrat in joc. 3-3, in setul 2.

21:17 Simona se scufunda tot mai mult si mai pierde un game. Scorul este 1-3 acum, in setul 2.

21:04 Romanca a reusit sa castige primul game din setul doi si trebuie sa isi revina pentru a castiga finala. Din pacate, Simona nu si-a mentinut ritmul si este condusa cu 1-2.

21:00 Simona Halep a cerut un time-out din motive medicale si a avut parte de ingrijiri medicale la picioare.

Jelena Jankovici a fost aplaudata de publicul de la Indian Wells dupa ce, in urma unei alunecari, a executat un spagat de toata frumusetea, dand dovada de o elasticitate remarcabila.

De cealalta parte, Simona Halep a fost extrem de frustrata de greselile pe care le-a facut si a avut un gest nervos, dand cu racheta de pamant.

 20:57 Simona a pierdut ultimul game din primul set in doar un minut, iar primul set a fost castigat de sarboaica, cu 2-6.

20:53 Dupa un schimb foarte spectaculos de mingi, in care Halep a salvat doua lovituri in forta ale adversarea, Jankovici ia punctul si mai face un break. 2-5 in primul set.

20:48 Publicul o aplauda si o striga pe Simona pe nume, in timp ce sarboaica isi majoreaza avantajul. Este 2-4 in primul set.

20:30 Dupa ce a pierdut primul game al meciului, pe propriul serviciu, Halep si-a revenit si conduce cu 2-1. Jankovici se tine tare si egaleaza la 2. Sarboaica a preluat conducerea, 2-3.

20:29 Simona a avut avantaj si apoi a reusit si ea un break. Scorul este 1-1. Multimea o aclama pe Simona si ii cere victoria.

20:23 Jucatoarea noastra a servit prima, insa nu a reusit sa-si fructive serva, iar Jankovici a facut break. 0-1 in primul set.

20:00 Simona Halep are sansa de a se impune la Indian Wells, dupa ce a beneficiat de retragerea Serenei Williams. A inceput partida! Hai, Simona!

Militarii din Afganistan au avut un mesaj pentru Simona Halep

Batalionul 33 Vanatori de munte "Posada", detasat in Afganistan, a avut un mesaj emotionant pentru Simona Halep, inainte de finala Indian Wells.

"Suntem alaturi de tine! Victorie, Simona!", a spus unul dintre militari, in videoclipul postat pe Facebook.

"Fetele din acest batalion iti ureaza succes si te sustinem", a spus una dintre femeile din batalion.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI. Sportiva noastra va juca finala de la Indian Wells, dupa ce Serena Williams s-a retras
SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI. Sportiva noastra va juca finala de la Indian Wells, dupa ce Serena Williams s-a retras

Simona, "Romania te iubeste" si iti pumnii pentru finala turneului de la Indian Wells. Simona Halep va juca, duminica, acest meci important din cariera ei, meci pe care l-ar putea castiga, daca o invinge pe sarboaica Jelena Jankovici.

Simona Halep joaca in semifinala de la Indian Wells cu Serena Williams.
Simona Halep joaca in semifinala de la Indian Wells cu Serena Williams. "Abia astept sa joc impotriva numarului 1 mondial"

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si a treia favorita, a invins-o, miercuri, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe sportiva spaniola Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA si cap de serie numarul 12.

Simona Halep, lovitura meciului cu Varvara Lepchenko - Aplaudata la scena deschisa de publicul de la Indian Wells. VIDEO
Simona Halep, lovitura meciului cu Varvara Lepchenko - Aplaudata la scena deschisa de publicul de la Indian Wells. VIDEO

Simona Halep a invins-o pe Varvara Lepchenko si s-a calificat in optimile de la Indian Wells. Favorita numarul trei, Halep a reusit si cel mai frumos punct al partidei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.