Simona Halep o va infrunta pe Serena Williams in semifinale la Miami Open. Meciul se va disputa vineri noaptea

halep williams

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o cu scorul de 6-1, 7-5, pe americanca Sloane Stephens, locul 45 WTA, si s-a calificat in semifinalele turneului Miami Open, faza in care o va intalni pe Serena Williams, numarul 1 mondial.

Partida a durat o ora si 15 minute. Pentru Simona Halep a fost a 14-a victorie consecutiva in circuitul WTA.

"Abia astept, pentru ca nu am putut juca data trecuta. Am fost dezamagita ca nu am putut juca, dar nu eram la capacitate maxima. Asa ca acum abia astept sa joc cu ea", a declarat Williams despre partida din semifinale

Meciul Halep - Williams este programat, vineri, de la ora 04.00.

Sloane Stephens, in varsta de 22 de ani, a intrat, miercuri (dupa ora SUA), pe arena centrala de la Crandon Park fara sa fi cedat vreun set la aceasta editie a Miami Open si cu un meci in plus fata de Simona Halep, care a stat in primul tur. insa americanca a fost luata tare inca de la inceput de Halep. Cu exceptia primului ghem, pe care l-a castigat dupa doua egalitati si dupa ce a salvat doua mingi de break, jucatoarea romana si-a sufocat adversara, pe care a "dirijat-o" pe linia de fund cu lovituri stanga-drepta naucitoare. Fortata mereu sa lovesca mingea din alergare de agresivitatea Simonei, Stephens a gresit mult si i-a usurat misiunea sportivei din Romania, care a cedat doar unul din primele zece ghemuri ale partidei.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale Miami Open. Pe cine va intalni romanca pentru un loc in sferturi
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dupa 11 minute, scorul era deja 3-0 pentru Halep, cu break in ghemul 2, iar setul se incheia cu scorul de 6-1, dupa 25 de minute. Totusi statistica nu reflecta diferenta mare dintre evolutiile celor doua jucatoare: 6-4 lovituri castigatoare si 9-12 greseli nefortate.

Halep nu a micsorat ritmul nici la inceptul setului al doilea, reusind doua break-uri la rand. Luata de val, la 6-1 si 3-0, romanca a suferit o "pana" de concentrare. Ea si-a pierdut rabdarea si a incercat sa inchida toate punctele cu lovituri decisive, astfel ca greselile nefortate s-a inmultit. Stephens a reusit rebreak-ul in ghemul al patrulea, un break la 3-2 si, fructificandu-si serviciul, a ajuns sa conduca dupa ce a marcat pe tabela patru ghemuri la rand, cu 4-3 si apoi cu 5-4. Totusi, a fost destul de limpede ca jucatoarea nascuta in Florida nu poate adauga cadourilor primite punctele din jocul ei. La 5-5, ea a gresit doua mingi importante, iar Simona nu a iertat-o, castigand break-ul, ulterior setul si meciul, dupa 75 de minute de joc.

In ciuda jocului oscilant din acest set, Halep a inregistrat 11 lovituri castigatoare, fata de 4 cate a reusit adversara ei, greselile nefortate fiind aproape la fel ca numar, 17 - Halep, 18 - Stephens.

Serviciul Simonei a "intrat" in acest meci, a avut efect si mingea a fost bine pozitionata. Cu o proportie de reusita de 75 la suta, Simona a etalat, probabil, cel mai bun serviciu din acest an, inregistrand o performanta rara pentru ea: nicio dubla greseala. De asemenea, lovitura de dreapta a romancei a facut cel putin trei sferturi din punctele castigatoare (17 fata de 8 in dreptul lui Stephens). in concluzie, evolutia Simonei Halep din primele zece ghemuri ale meciului cu Sloane Stephens ii ofera jucatoarei romane sanse reale in viitoarea intalnire, cu Serena Williamas.

Calificarea in semifinale este recompensata la Miami Open cu un premiu de 220.230 de dolari si 390 de puncte WTA.

La randul ei, Serena Williams (SUA) a invins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA si cap de serie numarul 27, cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3, in sferturile de finala. Pentru cea mai buna jucatoare din lume, potrivit clasamentului WTA, aceasta a fost victoria cu numarul 700 din cariera.

Halep si Williams s-au intalnit ultima data, in octombrie 2014, in finala Turneului Campioanelor, romanca fiind invinsa, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit si in Grupa Rosie a competitiei, cand Halep a castigat cu 6-0, 6-2.

Anterior, ele au mai jucat de trei ori si de fiecare data s-a impus Williams. Prima data au evoluat una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

Ocupantele locurilor 1 si 3 WTA ar fi trebuit sa joace una impotriva celeilalte si in semifinalele turneului de la Indian Wells, dar Williams s-a retras inaintea partidei, din cauza unei accidentari la genunchi.

In cealalta semifinala a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, vor juca, joi, de la ora 20.00, Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA si cap de serie numarul 9, si Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA si cap de serie numarul 12

Dupa ce Maria Sarapova a fost eliminata in turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiaca, daca va castiga turneul din Florida. Totodata, daca va ajunge si se va impune in finala de sambata, romanca va deveni a treia jucatoare care reuseste "dubla" Indian Wells-Miami, dupa Steffi Graf si Kim Clijsters.

Serena Williams, 12 trofee de Grand Slam

Serena Williams detine 19 trofee de Grand Slam, iar la Miami tocmai a obtinut victoria cu numarul 700. Un cadou special a facut-o fericita.

Serena Williams: "Habar nu aveam pana cand am vazut prezentarea. Eram acolo ca sa joc meciul si am primit tort dupa si asta chiar e un bonus extraordinar. Sper ca voi fi in finala, daca nu, oricum am avut un inceput de an bun, m-am distrat si am primit niste tort!"

Serena este considerata una dintre cele mai mari forte din istoria tenisului. Are 34 de ani, dar nu se gandeste, deocamdata, la retragere.

Americanca ramane cea mai de temut adversara a Simonei Halep si singura care a facut-o sa tremure pe teren. Iata ce spunea jucatoarea noastra inainte de finala cu Serena de la Turneul Campioanelor.

Simona Halep, la "Dupa 20 de ani", noiembrie 2014: "Tremuram efectiv inainte de meci, aveam emotii, imi doream mult sa castig. Este foarte greu sa ajung pe nr. 1 pentru ca ea inca joaca, e o fire foarte puternica si simt ca atunci cand isi doreste ceva, ea chiar castiga turneul."

Cu toate acestea, Simona a reusit sa-i impuna respect. Dupa ce a invins-o cu 6-0, 6-2 in faza grupelor la Turneul Campioantelor, Halep a facut-o pe Serena sa declare ca se va antrena special pentru ea. Apoi, dupa ce a castigat finala, americanca a avut o rugaminte memorabila.

Simona Halep: "Mi-a spus acolo pe podium ca vrea sa faca o poza cu viitorul nr. 1 si ca mama ei face poza."

Daca va reusi sa castige Turneul de la Miami, Simona Halep va urca din nou pe a doua pozitie in clasamentul mondial, in locul Mariei Sharapova.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala ale Miami Open. In setul secund a reusit sa revina de la 2-5
Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala ale Miami Open. In setul secund a reusit sa revina de la 2-5

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, marti, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA si cap de serie numarul 15, calificandu-se in sferturile de finala ale turneului Miami Open.

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale Miami Open. Pe cine va intalni romanca pentru un loc in sferturi
Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale Miami Open. Pe cine va intalni romanca pentru un loc in sferturi

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, duminica, pe sportiva italiana Camila Giorgi, locul 37 WTA si cap de serie numarul 30, cu scorul de 6-4, 7-5, si s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Miami.

Alexandra Dulgheru si Simona Halep eliminate in primul tur al probei de dublu, la Miami Open
Alexandra Dulgheru si Simona Halep eliminate in primul tur al probei de dublu, la Miami Open

Jucatoarele Alexandra Dulgheru si Simona Halep au fost eliminate, sambata, in primul tur al probei de dublu feminin la Miami Open, relateaza Mediafax.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.