Românul care a stabilit 4 recorduri mondiale după ce înotat o milă la Cercul Polar

Ultima actualizare: 08-03-2020 07:46
WOWSA
WOWSA

Paul Georgescu ar putea intra în Cartea Recordurilor, după ce a devenit primul înotător din lume care a parcurs o milă în apele îngheţate de la Cercul Polar de Sud.

Paul a reușit această performanţă în aproximativ 23 de minute şi a stabilit astfel patru recorduri mondiale.

„După titlul de campion mondial de anul trecut (campion mondial la proba de 500m la CM de Iceswimming din Murmansk, Rusia) m-am hotărât sa înot cel puțin o milă (1609m) în Antarctica. În aceasta expediție am fost 16 înotători din România, Irlanda, Țara Galilor și Anglia”, a declarat acesta.

Paul s-a antrenat din greu şi a reuşit una dintre cele mai importante performanţe din cariera sa.

După şapte zile de navigare din Ushuaia, Argentina, cel mai sudic punct de pe continentul american, el a reușit să atingă Cercul Polar.

''Având o nava de mai mici dimensiuni decât croazierele, am putut ajunge la Cercul Polar. Ger Kennedy, liderul expediției și în același timp unul dintre cele mai importante nume în Iceswimming, mi-a zis sa încerc sa înot o mila la Cercul Polar, milă care va reprezenta o premieră mondială. Aici au mai încercat sa înoate alți sportivi dar ori nu au putut ajunge, ori vremea și ghetarii împiedicau înotul.

Eu am prins o vreme bună și am reușit mila într-un timp record de 22min 44sec.

Această performanță mi-a adus încă 3 recorduri:

- Cea mai rapidă milă înotată la cercul polar;

- Cea mai rapidă milă înotată in Antarctica (9 înotători in lume au inotat o milă în Antartica);

- Cea mai rapidă milă extremă din lume (temperatura apei între 0 și 1). Mila extremă pe care au reușit să o înoate numai 13 sportivi in lume'', a fost declarația lui Paul după reușita de excepție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO