JO 2016. Horia Tecau si Florin Mergea s-au calificat in optimi, Cristi Pirghie si George Palamariu, in semifinala la canotaj

×
Codul embed a fost copiat

Aat la Rio cat si acasa emotiile sunt in crestere, pentru ca sportivii nostri au intrat in competitii.

Programul sportivilor romani, sambata, 6 august
Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Rio-2016
Ana Maria Popescu, eliminata in optimi la spada la JO de la Rio
Tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in optimile de finala
Daniela Dodean Monteiro s-a calificat in turul doi la tenis de masa, la JO de la Rio
Cristi Pirghie si George Palamariu s-au calificat in semifinale la dublu rame, la canotaj
Simona Gherman a fost eliminata de Lauren Rembi in turul doi al probei de spada individual de la JO
Ana Maria Popescu s-a calificat in optimi la spada individual
Simona Pop a pierdut turul 1 la spada individual feminin, in fata canadiencei Leonora Mackinnon
Judoka Monica Ungureanu, eliminata in primul tur la categoria 48 de kilograme, la JO de la Rio

 

Sufletul petrecerii in delegatia Romaniei la Rio a fost gimnastul Marian Dragulescu. Acesta i-a uluit pana si pe celebrii dansatori brazilieni.Marian Dragulescu se va bate pentru un loc pe podium atat la individual, cat si la sarituri si sol. La 35 de ani, gimnastul are deja 3 medalii olimpice, dar nici una de aur.

Cel mai medaliat sport al Romaniei la olimpiade, gimnastica feminina, are acum o singura gimnasta la Rio - pe Catalina Ponor.  Cata, asa cum ii spun prietenii, are 29 de ani si 5 medalii olimpice, dintre care 3 de aur. Pe pagina sa de Facebook le-a dezvaluit fanilor cum arata o zi la Rio.

Citește și
Rio de Janeiro - Getty
Un diplomat rus ar fi impuscat mortal un atacator brazilian in apropierea satului olimpic din Rio. Rusia dezminte informatia
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Gimnasta noastra are sanse mari la barna. Din tribune, o va sustine Nadia Comaneci. Nadia este mandra ca Ponor a purtat drapelul Romaniei.

Nadia Comaneci: "Ma bucur enorm pentru Catalina, chiar i-am trimis un mesaj. Merita, ea a castigat medalii de aur pentru romania si aceasta reintoarcere a ei pe care a facut-o de doua ori, in primul rand pentru ca a simtit ea ca vrea sa faca parte din acest sport, din nou si a vrut sa ajute echipa, de fapt"

Spadasinele au si ele sanse mari atat la individual, cat si pe echipe.  Ana-Maria Popescu (fosta Branza) are in palmares medalia olimpica de argint, obtinuta la Beijing. Sperante avem si la sabie individual, unde va concura Tiberiu Dolniceanu.

Ne asteapta emotii mari si alaturi de fetele de la handbal. Vineri, acestea au vizitat celebra statuie din Rio. Chipul lui Iisus a fost realizat de sculptorul roman, Gheorghe Leonida. Iar in sambata seara vor debuta impotriva Angolei.


Cea mai buna handbalista din lume, Cristina Neagu, viseaza sa isi adauge in bogatul palmares o medalie la olimpada. In absenta Simonei Halep, care a decis sa nu mearga la rio, de teama virusului Zika, sansele Romaniei stau in Monica Niculescu si Irina Begu.

Horia Tecau si antrenorul Andrei Pavel au fost intervievati la Rio de Marian Dragulescu.

Horia Tecau si Andrei Pavel: Multumim ca ne sustineti, primim mesaje, abia asteptam sa intram in competitie si sa aducem o medalie

Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la Rio-2016


Jucătoarea Monica Niculescu, locul 56 WTA, s-a calificat în turul doi al probei de simplu la Rio de Janeiro, după ce a trecut de Veronica Cepede Royg (Paraguay), poziţia 124 în ierarhia mondială.
Niculescu s-a impus cu scorul 6-2, 6-3, după o oră şi 28 de minute.
În turul doi, Niculescu o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova şi Qing Wang, din China.

 

Ana Maria Popescu, eliminata in optimi la spada la JO de la Rio

Ana Maria Popescu a fost eliminata, sambata, in optimile finala ale probei de spada individual din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, fiind invinsa de sportiva Choi Injeong din Coreea de Sud, scor 15-8.Tot sambata, Simona Pop a fost invinsa in primul tur de Leonora MacKinnon din Canada cu 15-10, iar Simona Gherman a fost eliminata pe tabloul de 32 de Lauren Rembi, din Franta, scor 13-10. Ana Maria Popescu a castigat medalia de argint in 2008, la JO de la Beijing.
 

Tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in optimile de finala

Perechea alcatuita din tenismenii romani Florin Mergea si Horia Tecau s-a calificat, sambata, in optimile de finala ale probei masculine de dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa 6-3, 6-2 cu argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran.

Mergea si Tecau s-au impus intr-o ora si 10 minute, fiind superiori sud-americanilor.Cei doi romani au avut procentaje mai bune la punctele facute cu ambele servicii, au avut patru asi si mai multe puncte direct castigatoare (8-6), in timp ce raportul la erorile nefortate a fost egal, 4-4, potrivit site-ului competitiei.

In primul set, dupa ce au condus cu 1-0 si 2-1, Mergea si Tecau s-au vazut condusi cu 3-2 de Delbonis si Duran, dupa un break al acestora. Reprezentantii nostri au revenit si au reusit patru ghemuri consecutive, incheind setul cu 6-3.

In mansa secunda, argentinienii au condus cu 1-0 si 2-1, dar romanii au facut break-ul la 2-2, iar apoi nu au mai putut fi opriti, castigand setul cu 6-2.

In optimi, Mergea si Tecau, favoritii numarul cinci, vor juca impotriva mexicanilor Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, care au dispus cu 6-3, 6-0 de britanicii Coling Fleming/Dominic Inglot, in doar 51 de minute. Meciul va avea loc luni.
 

Daniela Dodean Monteiro s-a calificat in turul doi la tenis de masa, la JO de la Rio

Jucatoarea Daniela Dodean Monteiro s-a calificat, sambata, in turul doi al turneului de masa de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Dodean Monteiro a invins-o pe indianca Mouma Das, scor 4-0 (11-2, 11-7, 11-7, 11-3).

In turul doi, Daniela Dodean Monteiro va juca in compania sportivei de origine chineza Li Qian, din Polonia.
 

Cristi Pirghie si George Palamariu s-au calificat in semifinale la dublu rame, la canotaj

Sportivii Cristi Pirghie si George Palamariu s-au calificat, sambata, in semifinalele probei de dublu rame din cadrul competitiei de canotaj de la Jocurile Olimpice, incheind pe locul trei in seria a doua preliminara. Pirghie si Palamariu au incheiat cursa in sase minute, 51 de secunde si 71 de sutimi. In semifinale au acces primele trei echipaje din fiecare serie, iar cele de pe pozitia a patra vor concura in recalificari.

Simona Gherman a fost eliminata de Lauren Rembi in turul doi al probei de spada individual de la JO


Sportiva Simona Gherman a fost eliminata, sambata, in turul doi al probei de spada individual din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, de Lauren Rembi din Franta.

Gherman, care a jucat direct pe tabloul de 32, a pierdut meciul cu 10-13. Tot sambata, Simona Pop a fost invinsa in primul tur de Leonora MacKinnon din Canada, cu 15-10.

Singura reprezentanta a Romaniei ramasa in concurs la spada individual este Ana Maria Popescu, care s-a calificat in optimile de finala impunandu-se cu 15-8 in fata scrimerei franceze Auriane Mallo.
 

Ana Maria Popescu s-a calificat in optimi la spada individual

Ana Maria Popescu (fosta Branza) s-a calificat in optimile de finala ale probei de spada individual

Sportiva Ana Maria Popescu s-a calificat, sambata, in optimile de finala ale probei de spada individual din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, impunandu-se cu 15-8 in fata scrimerei franceze Auriane Mallo

Popescu, care a evoluat direct pe tabloul de 32, o va intalni in runda urmatoare pe castigatoarea meciului Choi Injeong (Coreea de Sud) - Violetta Kolobova (Rusia).


Judoka Monica Ungureanu, eliminata in primul tur la categoria 48 de kilograme, la JO de la Rio

Judoka Monica Ungureanu a fost eliminata, sambata, in primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeana en-titre, Charline van Snick (Belgia), la Jocurile Olimpice de la Rio.

Monica Ungureanu a luat startul in grupa B si a fost invinsa de Charline van Snick dupa nici doua minute de lupta prin ippon.
Romania mai este reprezentata la judo de Andreea Chitu (52 kg), care va intra in concurs duminica, de vicecampioana olimpica din 2012, Corina Caprioriu (57 kg, concureaza in 8 august) si de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august).
La ultima editie a JO, Londra 2012, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg).

Simona Pop a pierdut turul 1 la spada indidivual feminin, in fata canadiencei Leonora Mackinnon

Scrimera romana Simona Pop a fost invinsa de Leonora MacKinnon (Canada) cu scorul de 15-10, sambata, in primul tur al probei individuale feminine de spada, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pop, dubla campioana europeana cu echipa Romaniei si medaliata cu bronz la individual al Europenele de anul trecut, a avut o evolutie sub asteptari si a fost eliminata din competitie.

Romania mai are doua reprezentante in concursul individual feminin, ambele urmand sa evolueze direct in turul al doilea (saisprezecimi de finala).

Ana-Maria Popescu (Branza) o va intalni pe frantuzoaica Auriane Mallo (16,15, ora Romaniei), victorioasa cu 15-7 in fata Thi Nhu Nguyen, in timp ce Simona Gherman o va infrunta pe o alta reprezentanta a Frantei, Lauren Rembi (tot ora 16,15).


 

Programul sportivilor romani in prima zi la Jocurile Olimpice de la Rio:

ora 15:00 (ora ROMANIEI) Ana Maria Branza-Popescu scrima spada individual calificari Carioca Arena 3

ora 15:00 Simona Gherman scrima spada individual calificari Carioca Arena 3

ora 15:00 Simona Pop scrima spada individual calificari Carioca Arena 3

ora 15:30 Daniela Dodean Monteiro tenis de masa tur 1 Rio Centro Pavillion 3

ora 15:30 Eliza Samara tenis de masa tur 1 Rio Centro Pavillion 3

ora 15:30 Sergey Tvetcov ciclism sosea finala Flamengo Park

ora 15:45 Adrian Crisan tenis de masa tur 1 Rio Centro Pavillion 3

ora 15:45 Ovidiu Ionescu tenis de masa tur 1 Rio Centro Pavillion 3

ora 16:00 Monica Ungureanu judo 48 kg calificari Carioca Arena 2 Barra

ora 16:30 George Palamariu, Cristi Pirghie cantoj 2- calificari Lagoa Stadium

ora 16:30 Marian Dragulescu gimnastica individual compus calificari Rio Olimpic Arena, Barra

ora 16:30 Andrei Muntean gimnastica individual compus calificari, Rio Olimpic Arena, Barra

ora 16:45 Irina Begu tenis simplu tur 1 Olympic Tennis Centre

ora 16:45 Monica Niculescu tenis simplu tur 1 Olympic Tennis Centre, Barra

ora 16:45 Florin Mergea / Horia Tecau tenis, dublu, tur 1 Olympic Tennis Centre, Barra

ora 16:45 Raluca Olaru / Andreea Mitu tenis, dublu, tur 1 Olympic Tennis Centre, Barra

ora 21:30 Monica Ungureanu judo, cat.48 kg, recalificari si finale Carioca Arena 2, Barra

ora 22:00 Ana Maria Branza Popescu scrima, spada, individual, semifinale si finala Carioca Arena 3

ora 22:00 Simona Gherman scrima, spada, individual, semifinale si finala Carioca Arena 3

ora 22:00 Simona Pop scrima, spada, individual, semifinale si finala Carioca Arena 3

ora 01:50 Romania - Angola, handbal feminin, Future Arena, Barra de Tijuca

Aceste ore ar putea fi modificate, in functie de sedintele tehnice de la fiecare disciplina olimpica.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Un boxer marocan de la Jocurile Olimpice a fost arestat pentru hartuire sexuala. Barbatul a atacat doua cameriste
Un boxer marocan de la Jocurile Olimpice a fost arestat pentru hartuire sexuala. Barbatul a atacat doua cameriste

Un boxer de origine marocana a fost arestat de politia braziliana sub acuzatia de hartuire sexuala asupra a doua cameriste din satul olimpic din Rio de Janeiro.

Un diplomat rus ar fi impuscat mortal un atacator brazilian in apropierea satului olimpic din Rio. Rusia dezminte informatia
Un diplomat rus ar fi impuscat mortal un atacator brazilian in apropierea satului olimpic din Rio. Rusia dezminte informatia

Rusia a dezmintit vineri dimineata ca un diplomat rus ar fi implicat in uciderea in legitima aparare a unui atacator brazilian, care a incercat sa-l talhareasca in apropierea statului olimpic din Rio de Janeiro.

Brazilia a dat startul Jocurilor Olimpice de la Rio cu un puternic mesaj eco. Ponor a dus steagul Romaniei pe Maracana
Brazilia a dat startul Jocurilor Olimpice de la Rio cu un puternic mesaj eco. Ponor a dus steagul Romaniei pe Maracana

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio a fost un spectacol elegant, simplu, decent si cu cateva mesaje puternice, in special pe teme ecologice.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.