Planul lui Tiberiu Ușeriu pentru a câștiga ''Yukon Artic Ultra''. Vrea să obțină finanțare pentru România

×
Codul embed a fost copiat

Pentru al doilea an consecutiv, românul Tiberiu Ușeriu participă la cea mai dură cursă din lume: ''Yukon Artic Ultra.''

Maratonistul a luat startul şi a petrecut deja prima noapte pe traseu, în sălbăticie.

Anul trecut, după prima zi de concurs, organizatorii l-au obligat să abandoneze, pentru că avea degerături grave, la un picior.

Doar 21 de sportivi au îndrăznit să se înscrie în ultramaratonul "Yukon Artic" de la Cercul Polar. Pot alege să se deplaseze prin zona îngheţată pe jos, pe schiuri ori cu mountain-bike-ul.

Trebuie însă să suporte temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius, să se orienteze prin sălbăticie şi să decidă singuri când şi unde pot să se odihnească. În plus, sub obligaţi să îşi care, într-o sanie, toate proviziile şi echipamentul de care au nevoie.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Evenimentul este transmis în timp real pe internet

 

La această cursă infernală de 500 de kilometri, pe care în ultimii ani doar un francez a reuşit să o ducă la bun sfârşit, Tiberiu Ușeriu participă pentru a doua oară. Evenimentul este transmis în timp real pe internet şi toată suflarea îl susţine pe ambiţiosul român.

Alin Ușeriu, fratele lui Tiberiu: "Primele 24 de ore sunt mai critice pentru că, pe urmă, Tibi, credem noi, îşi intră pentru că are una din cele mai vaste experienţe în ceea ce înseamnă alergările de anduranţa în frig. Am vorbit aseară cu el înainte să plece. Ce ne interesează pe noi este să rămână sănătos şi să nu îi facă probleme picioarele şi să nu mai facă greşelile de anul trecut, anul trecut a fost o neglijenţă din parte lui când era să îngheţe în somn".

Pentru ultramaratonul de anul acesta, Tiberiu a făcut antrenamente dure. A alergat până la 50 de kilometri prin munţi, chiar şi noaptea şi a încercat să reziste cât mai mult fără apă şi fără mâncare.

Cristi Deac, prietenul lui Tiberiu: "Ne-am antrenat împreună. Anul acesta şi-a făcut un alt plan de alergare, să ia cursa mai step by step şi să nu atace dintr-o dată şi să o ducă până la final, cred că va reuşi cu siguranţă."

Tiberiu Ușeriu s-a înscris în maratonul de la Cercul Polar şi ca să obţină finanţare pentru ''VIA TRANSILVANICA'' - un traseu de drumeţie de o mie de kilometri care ar urma să lege 10 judeţe ale României.

Dacă la prima sa încercare a fost nevoit să abandoneze cursă după 20 de ore, din cauza degerăturilor, acum Tiberiu este complet refăcut.

Înainte de a porni în cursă, a postat un mesaj pe pagină lui de Facebook: ''Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. (...) O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția!"

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Tibi Ușeriu participă din nou la cea mai dură cursă din lume. Anul trecut risca să-şi piardă degetele
Tibi Ușeriu participă din nou la cea mai dură cursă din lume. Anul trecut risca să-şi piardă degetele

Celebrul sportiv român Tiberiu Ușeriu participă la cea mai dură cursă din lume: Yukon Arctic Ultra.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.