Moartea fotbalistului Ekeng: doctorița de pe ambulanță, condamnată cu suspendare

Ultima actualizare: 04-06-2020 21:31

După patru ani de anchetă și proces, doctorița acuzată că nu l-a resuscitat la timp pe fotbalistul camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo Bucuresti, după ce sportivului i s-a facut rău în timpul unui meci oficial, a fost condamnată joi în primă instanță.

 

A primit o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare, pentru ucidere din culpă.

Sunt mai bine de patru ani de la această tragedie, atunci când, în timpul unei meci contra Viitorului, dinamoviștii au suferit de pe urma pierderii colegului lor, totul întâmplându-se spre finalul partidei.

Patrick Ekeng abia intrase pe teren când i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe gazon.

A fost solicitată intervenția ambulanței care era la stadion, însă lucrurile s-au complicat, sportivul în vârstă de 26 de ani fiind dus în imediata vecinătate, la Spitalul de Urgență Floresca, unde câteva zeci de minute mai târziu a decedat.

 

Daune morale de 200.000 de euro

 

Ancheta a scos la lumină faptul că medicul de pe ambulanță care a intervenit nu a făcut manevrele de resuscitare care se impun, așa că iată, la mai bine de patru ani de la această dramă, doctorița Mihaela Duță a fost găsit vinovată pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa este de un an și jumătate de închisoare, însă medicul nu va ajunge în spatele gratiilor, pentru această pedeapsă a fost suspendată.

A fost obligată să achite rudelor fotbalistului peste 200.000 de euro daune morale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO