Lacul Siutghiol a găzduit un campionat de baschet pe apă

Dată publicare: 09-05-2021 08:00
Dată actualizare: 09-05-2021 09:44


Chiar dacă sâmbătă a fost o vreme mohorâtă, iar vântul a suflat cu putere la malul mării turiștii și-au găsit activități interesante.

A fost o zi perfectă pentru amatorii sporturilor nautice, care au avut parte de câteva ore de senzații tari şi au încercat şi jocuri noi, cum ar fi baschetul pe apă.

Însă cei mai mulţi turiști au ales o plimbare revigorantă, pe plaja scăldată de valuri.

Sâmbătă, plajele din staţiunea Mamaia au fost acoperite de nori ameninţători de ploaie. Cu toate acestea, câţiva temerari s-au încumetat să iasă la o plimbare, deşi temperatura nu a depăşit 16 grade Celsius.

Tânăr: "E frumos, e plăcut, păcat că nu ţine vremea cu noi să facem o fotografie mai frumoasă”.

Nu a fost vreme bună de plajă, însă tocami vântul care a suflat aproape toată ziua a atras zeci de practicanţi ai sporturilor nautice.

Bărbat: "Am venit ieri împreună cu prietenii mei şi cu grupul nostru de sportivi din Galaţi special ca să prindem două zile de vânt. Ieri a fost mai bine azi din păcate mai rău".

Lacul Siutghiol, aflat la mai puţin de 100 de metri de plaja din Mamaia, a fost unul dintre punctele de atracţie pentru practicanţii sporturilor de apă. Au fost încercate chiar sporturi necunoscute la noi, cum este aşa numitul baschet pe apă.

Marian Baban, organizator: "Există această modalitate de a te distra activ pe apă, dar este în acelaşi timp şi un sport bine definit cu campionate mondiale europene".

În absenţa soarelui, mulţi au poposit pe malul lacului pentru a se delecta privind peisajul, său... încurajând sportivii.

Meteorologii au însă veşti bune. Duminică, vântul va scădea în intensitate pe litoral, iar temperaturile la amiază vor depăşi 22 de grade Celsius.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO