Israel - România 2-2. Tricolorii au pierdut avantajul de două goluri stabilit la pauză. Israelienii au egalat pe final

Israel - Romania

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Israelului, 2-2 (2-0), marţi seara, într-un meci amical desfăşurat la Netanya.

Meciul a fost transmis LIVE pe PRO X și VOYO.

Vezi AICI VIDEO cu golurile și cele mai importante faze din Israel - România 2-2. 

Au marcat: Cicâldău '10, Man '23 / Dabbour '56, '85.

0-1, min. 10: Man, aflat pe dreapta, a trimis o pasă pe partea opusă la Cicâldău, care a scos un adversar din joc cu o preluare de efect şi a marcat din marginea careului de şase metri;

Citește și
Edi Iordanescu
Edi Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

0-2, min. 23: Chiricheş a recuperat un balon la centru terenului, a pătruns către poarta adversă şi i-a pasat foarte bine lui Man, pe partea dreaptă, iar jucătorul Parmei, rămas singur cu portarul, a marcat cu un şut de la 12 metri, printre picioarele lui Marciano;

1-2, min. 56: La un corner de pe partea dreaptă, Dabbur, nemarcat, a înscris cu capul din interiorul careului mic;

2-2, min. 85: Dabbour a primit o minge cu spatele la poartă, pe linia de şase metri, s-a întors destul de lent şi a marcat fără ca fundaşii români să poată să-l deposedeze;

Desfășurarea partidei Israel - România

Tricolorii au scăpat printre degete prima victorie în mandatul selecţionerului Edward Iordănescu, după ce au condus la pauză cu 2-0. Alexandru Cicâldău (10) şi Dennis Man (23) au înscris golurile României, într-o primă repriză excelentă. Gazdele au dominat jocul în partea secundă şi au sancţionat nesincronizările din apărarea României, punctând de două ori prin Munas Dabbur (56, 85).

România a început foarte ofensiv meciul şi a ratat prima ocazie în min. 3, când şutul lui Mihăilă la colţul lung a ocolit vinclul. Tricolorii au deschis scorul în min. 10, prin Cicâldău, găsit foarte bine în careu de Man.

Gazdele au avut posesia şi prima lor oportunitate a venit în min. 18, când Burcă a deviat salvator şutul lui Dabbur.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu şi-a dublat avantajul în min. 23, prin Man, lansat foarte bine de căpitanul Chiricheş, care a reuşit o intercepţie la mijlocul terenului şi a plecat pe contraatac, potrivit Agerpres.

Niţă a avut o intervenţie notabilă în min. 42, respingând centrarea lui Dabbur din faţa lui David.

Manea a fost aproape de al treilea gol al României, dar Marciano a respins reluarea fundaşului campioanei CFR Cluj, la centrarea lui Mihăilă (48).

Presiunea a fost tot mai mare la poarta lui Niţă, după schimbările făcute în echipa Israelului, portarul Spartei Praga având un reflex remarcabil la şutul lui Solomon (49).

Mihăilă a mai ratat o ocazie bună (51), şutând peste poartă de la 11 metri, iar câteva minute mai târziu gazdele au redus din diferenţă: Dabbur (56) a profitat de o neatenţie a apărării noastre şi a marcat simplu cu capul din 5 metri, după un corner.

Niţă a avut două intervenţii bune, la şutul lui Solomon (60) şi şutul-centrare trimis de Abu Abaid (64).

România a avut o tresărire de orgoliu la mijlocul reprizei secunde şi a ratat două situaţii bune, prin Mihăilă (71) şi Bancu (78), dar a cedat din nou şi Dabbur a restabilit egalitatea cu un şut din întoarcere: Peretz a surprins apărarea noastră cu o pasă printre, Haziza a centrat, iar Hoffenheim a punctat.

Selecţionerul Edward Iordănescu nu reuşeşte să obţină nicio victorie în primele sale două meciuri în funcţie, pierzând acasă cu Grecia (0-1) şi remizând cu Israelul (2-2).

În urmă cu patru ani, tot la Netanya, România învingea cu 2-1, în alt meci amical, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu şi George Ţucudean.

Pentru România va urma debutul în Liga Naţiunilor, cu patru meciuri în iunie, în deplasare cu Muntenegru (4 iunie) şi Bosnia-Herţegovina (7 iunie) şi acasă cu Finlanda (11 iunie) şi Muntenegru (14 iunie). 

Opt schimbări în echipa României

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut nu mai puţin de opt modificări în formula de start pentru meciul amical cu reprezentativa Israelului, programat marţi seara, la Netanya, faţă de partida cu Grecia.

În primul ''unsprezece'' au mai rămas de la meciul desfăşurat vineri pe Stadionul Steaua (0-1), doar portarul Florin Niţă, căpitanul Vlad Chiricheş şi mijlocaşul Alexandru Cicâldău, potrivit site-ului FRF.

Printre cei care vor începe din primul minut cu Israelul se numără tinerii mijlocaşi Marius Marin şi Darius Olaru, iar în atac au fost titularizaţi Valentin Mihăilă şi Dennis Man.

Echipele de start:

 

Au evoluat echipele:

Israel: 18. Ofir Marciano - 17. Maor Kandil (20. Eyad Abu Abaid, 46), 5. Orel Dgani, 13. Sean Goldberg, 22. Ofir Davidzada - 19. Gabi Kanichowsky (7. Ramzi Safuri, 73), 6. Bibras Natcho (căpitan; 8. Dor Peretz, 46), 16. Mohammad Abu Fani (3. Dan Glezer, 46) - 21. Dean David (9. Dolev Haziza, 65), 10. Munas Dabbur, 15. Tai Baribo (11. Manor Solomon, 46).

Selecţioner: Gadi Brumer.

Rezerve neutilizate: 1. Itamar Nitzan, 23. Omri Glazer - 2. Aviv Daniel Avraham, 4. Matan Baltaxa, 12. Sun Menachem, 14. Yonatan Cohen.

România: 1. Florin Niţă - 4. Cristian Manea, 6. Vlad Chiricheş (căpitan; 5. Ionuţ Nedelcearu, 46), 15. Andrei Burcă, 3. Alin Toşca (11. Nicuşor Bancu, 58) - 8. Alexandru Cicâldău (23. Mihai Bordeianu, 58), 14. Marius Marin (17. Adrian Rus, 80), 18. Darius Olaru (21. Octavian Popescu, 79) - 10. Dennis Man, 19. Andrei Ivan (7. Denis Alibec, 58), 13. Valentin Mihăilă.

Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 12. Marian Aioani, 16. Horaţiu Moldovan - 2. Andrei Raţiu, 9. George Puşcaş, 20. Radu Drăguşin, 22. Claudiu Petrila.

 

Arbitru: Daniel Stefanski; arbitri asistenţi: Dawid Golis, Marek Arys (toţi din Polonia)

Cartonaşe galbene: Nedelcearu (79), Solomon (79), Rus (84).

 

Probleme de lot pentru România

Edi Iordănescu s-a confruntat cu probleme serioase de lot. Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase au fost testați cu Covid-19.

De asemenea, Maxim și Camora au și ei probleme medicale.

"Am venit cu entuziasm, sunt momente pe care trebuie să le valorificăm, să ne testăm, să vedem unde suferim și să ne îmbunătățim.

Din păcate, factorii externi au influențat starea de spirit și deciziile pe care le-am luat. Am pierdut 6 jucători după meciul cu Grecia, 4 cu Covid, unul cu o viroză severă și altul cu probleme musculare. 

Doctorul a avut multe nopți albe. Parcă e spital, nu echipă de fotbal.

Sperăm să punem pe foaia de joc 23 de jucători până la ora meciului și să fim cât se poate de competitivi.

Contextul e foarte greu pentru noi, dar nu vreau să îmi construiesc alibiuri, pentru că vreau să ne obișnuim să depășim astfel de obstacole, pentru că este posibil ca și în iunie să ne mai lovim de astfel de obstacole", a afirmat, într-o conferință de presă, selecționerul României. 

Man, noul decar al naționalei

 

Pentru amicalul cu Israel, decarul echipei naționale va fi Dennis Man, 23 de ani, de la Parma.
Până acum, tricoul cu numărul 10 îi revenea lui Alexandru Maxim.

Numerele alese de „tricolori” pentru amicalul cu Israel:

 

Echipele probabile:

 

Israel: Marciano – Dasa, Bitton, Goldberg, Menachem – Avraham, Peretz, Abo Fani, Solomon – Dabbur, Baribo

Rezerve: Nitzan, O. Glazer, Davidzada, Abu Abaid, Kandil, Baltaxa, Natkho, D. Glazer, Y. Cohen, Haziza, Kanichowsky, Safouri, David

Antrenor: Gadi Brumer

România: Fl. Niță - Cr. Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca - Petrila, Olaru, Cicâldău, Mihăilă - Ivan, Oct. Popescu

Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Ad. Rus, Drăgușin, Nedelcearu, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Man, Alibec, G. Pușcaș

Antrenor: Edo Iordănescu

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Alertă la echipa națională. Patru fotbaliști au fost testați pozitiv cu COVID-19. Două convocări de urgență
Alertă la echipa națională. Patru fotbaliști au fost testați pozitiv cu COVID-19. Două convocări de urgență

După ce a debutat cu un eșec pe banca echipei naționale, 0-1 cu Grecia, Edi Iordănescu a primit o veste proastă. Patru "tricolori" au fost testați pozitiv cu COVID-19 și au ieșit din calcule pentru amicalul cu Israel, programat marți, la Netanya.

Edi Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României
Edi Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia.

Șoc în fotbalul românesc. Echipa națională, la un pas să piardă meciul cu Islanda la
Șoc în fotbalul românesc. Echipa națională, la un pas să piardă meciul cu Islanda la "masa verde"

Aflată în lupta pentru accederea la barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022, echipa națională de fotbal a României a fost la un pas să piardă meciul cu Islanda, programat la 11 noiembrie, la "masa verde".

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.