Ilie Nastase, interzis la turneul pe care l-a castigat de doua ori. Comportamentul din FedCup ii aduce o noua interdictie


Ultimul update: Miercuri 10 Mai 2017 07:22
Data publicarii: Duminica 07 Mai 2017 09:08
Categorie: Stiri Sport
Ilie Nastase la Roland Garros in 2016

Ilie Nastase nu va primi acreditare la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, au anuntat, sambata, organizatorii competitiei de la Paris, la trei zile dupa ce romanul a fost interzis in Loja Regala de la Wimbledon

Oficialii de la Roland Garros au anuntat ca nu-i vor acorda acreditare castigatorului din 1970 si 1973, in urma suspendarii primite din partea Federatiei Internationale de Tenis (ITF), informeaza news.ro.

Forul international l-a suspendat provizoriu pe capitanul nejucator al echipei de FedCup a Romaniei, ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la intalnirea cu Marea Britanie, astfel ca nu va avea acces la competitiile ITF si nu va primi acreditare.

ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Nastase, dupa ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.

Ca tenismen, Ilie Nastase a castigat la simplu Roland Garros in 1973 si a jucat o finala in 1971, la dublu a castigat cu Ion Tiriac in 1970 si a mai jucat o finala pierduta, cu Jimmy Connors, in 1973, iar la Wimbledon a fost de doua ori finalist la simplu (1972 si 1976) si a castigat o data finala la dublu (1973), in echipa cu Jimmy Connors.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO