Ilie Nastase are interzis in Loja Regala de la Wimbledon. Scandalul din FedCup l-a scos dintre capetele incoronate

03-05-2017 20:42
Sursa: news.ro


Ilie Nastase

Ilie Nastase nu va fi invitat in Loja Regala la editia din acest an a turneului de la Wimbledon, in urma incidentelor de la Mamaia, din FedCup. Informatia a venit, miercuri, de la Presedintele All England Club, Philip Brook.

"Ceea ce a facut, trebuie sa spunem, actiunile lui nu au fost foarte bune si le condamnam. In ceea ce priveste Loja Regala, el nu o sa primeasca anul acesta o invitatie", a declarat Brook, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Loja Regala, destinata celebritatilor si prietenilor turneului de la Wimbledon, are 74 de locuri si a fost inaugurata in 1922. Presedintele All England Club invita in fiecare an, pe baza unor propuneri venite de la comitetul de organizare a turneului si de la federatia engleza, membri ai familiei regale, sefi de guverne, oameni din lumea tenisului, parteneri comerciali, membri ai fortelor armate britanice si alte persoane importante. 

In 2015, Nastase a fost prezent in Loja Regala, imbracat intr-un costum de general.

Federatia Internationala de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Nastase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, astfel ca nu va avea acces la competitiile ITF si nu va primi acreditare. ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Nastase, dupa ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica. Ca tenismen, Ilie Nastase a fost de doua ori finalist la simplu la Wimbledon (1972 si 1976) si a castigat o data finala la dublu (1973), in echipa cu Jimmy Connors.

Sursa: news.ro, News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO