Cine este Radu Drăgușin, românul care a debutat pentru Juventus în Champions League

04-12-2020 15:28


Radu Drăgușin

Radu Dragusin a debutat pentru Juventus în meciul de Champions League cu Dinamo Kiev.

Fundașul central de numai 18 ani a fost introdus pe teren de Andrea Pirlo în minutul 69 al partidei cu echipa lui Mircea Lucescu în locul turcului Demiral.

Cine este Radu Drăgușin

 

Radu Matei Drăgușin este un fotbalist profesionist român care joacă ca fundaș central pentru clubul italian Juventus U23 și echipa națională a României sub 21 ani.

Mama lui Drăgușin, Svetlana Simion, a jucat baschet, în timp ce tatăl său, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii fiind internaționali români în sporturile respective. Născut în București, Drăgușin a început să joace la vârsta de șapte ani la Sportul Studențesc București. A jucat patru ani până la dizolvarea clubului și s-a mutat la Regal Sport București.

În 2018, Drăgușin s-a transferat la Juventus pentru 260.000 EUR. Inițial jucator sub 17 ani, Drăgușin a trecut rapid la echipa Juventus sub 19 ani.

La 25 ianuarie 2020, la jumătatea sezonului 2019–20, Drăgușin a debutat pentru Juventus U23 împotriva Pro Patria, înlocuindu-l în minutul 36 pe Raffaele Alcibiade.

La 8 noiembrie 2020, Drăgușin a fost convocat pentru prima oară pentru echipa de seniori într-un joc de ligă împotriva lui Lazio. A debutat pe 2 decembrie 2020 la un meci din etapa grupelor UEFA Champions League împotriva echipei Dynamo Kiev.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO