Alegeri FRF: Razvan Burleanu este noul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal

Razvan Burleanu

Razvan Burleanu a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi in turul doi de scrutin, fata de 58 cate a avut Vasile Avram.

 

UPDATE 18:18 Razvan Burleanu este noul presedinte al FRF.

UPDATE 16:00 Razvan Burleanu si Vasile Avram au intrat in turul doi al alegerilor pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF).

UPDATE 15:19 Votul pentru desemnarea noului presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) s-a incheiat la Casa Fotbalului, cei 173 de membri afiliati prezenti la Adunarea Generala exprimandu-si optiunile.

Citește și
Gica Popescu
DOSARUL TRANSFERURILOR lasa o gaura in lupta pentru sefia FRF. Cine sunt principalii favoriti dupa condamnarea lui Popescu
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Votul a inceput cu reprezentantii cluburilor din Liga I, in ordine alfabetica, urmati de cei din liga secunda, liga a treia, cluburile de juniori, futsal si feminine.

La vot au participat 173 de membri afiliati din 224. La alegerile pentru sefia FRF a participat si un reprezentant al Pro Democratia. !

UPDATE 14:05 Votul pentru alegerea noului presedinte al FRF a inceput

UPDATE 13:49 Marcel Puscas s-a retras din cursa pentru sefia FRF si vrea ca voturile sa mearga la Burleanu

"Daca faci sex un minut, e prea putin, dac stai cu fundul pe o soba incinsa, pare o vesnicie. Cat timp am, domnule presedinte? Sase minute ar fi prea putine pentru a prezenta toate lucrurile bune facute de Mircea Sandu in cei 24 de ani. Daca in 1990 eram la maxi-fotbal pe locul 9, iar dupa aceea am ajuns pe 53, atunci hai sa incercam sa ii dam sansa unuia din mini-fotbal. Va rog, domnule secretar, sa luati act de retragerea mea, iar cei care au incredere in mine sa ofere voturile lui Razvan Burleanu", a declarat Puscas.

UPDATE 13:20 Mircea Sandu: A fost o campanie extrem de jignitoare la adresa mea

"A fost o perioada de campanie extrem de jignitoare la adresa mea, chiar sunt surprins. Sorin (n.r. - Raducanu) n-are nicio treaba, ne cunoastem de mult timp, ma face dictator, dar nu sunt. Noi ramanem aceiasi, nicio problema. Cu Marcel (n.r - Puscas) am jucat fotbal. Normal trebuie să ne respectam mai mult decat am facut-o pana acum. E un om care pentru copii si juniori chiar a facut multe lucruri. Pe Vasile Avram toata lumea il cunoaste. Eu am spus un singur lucru despre el, nu as candida doar pentru ca am doi copii arbitri, punct. Cu Gica Chivorchian am fost la Sportul Studentesc, deci ne cunoastem de 40 si ceva de ani", a spus Sandu.

UPDATE 12:05 Mircea Sandu va fi presedinte de onoare al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), el fiind votat pentru aceasta functie de membrii FRF la Adunarea Generala de miercuri, singurul vot impotriva fiind al finantatorului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu.

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a multumit lui Mircea Sandu pentru "tot ce a facut pentru fotbalul romanesc".

"Va multumesc ca ma onorati cu aceasta distinctie de a fi presedinte de onoare al FRF. Sunt la dispozitia dumneavoastra, a fotbalului. Cand federatia va avea un presedinte ales, ii voi preda gestiunea, patrimoniul, posibilitatea sa va reprezinte cu onoare si cu cinste si va promit ca n-am sa bat niciodata la usa presedintelui executiv al FRF. Daca cineva va avea nevoie de mine, sunt deschis la orice ajutor pe care pot sa il dau. In rest, usa mi-e deschisa, ca intotdeauna, chiar si domnului Mititelu", a declarat Sandu, care a primit un tabloul cu chipul sau de la AJF Prahova.

UPDATE 11:10 Presedintele in exercitiu al FRF, Mircea Sandu, le-a transmis, miercuri, membrilor federatiei sa voteze noul presedinte asa cum le dicteaza constiinta si nu cum le spune vreun grup de interese.

"Votati asa cum va dicteaza constiinta si nu cum va spune un grup de interese. Viitorului presedinte ii va ramane aceasta mostenire. Luptati impotriva pariurilor ilicite si a discriminarii. Nu trebuie decat sa slujim interesele fotbalului romanesc. Fiti o familie adevarata si frumoasa", le-a transmis Sandu celor 168 de membri afiliati prezenti la Adunarea Generala a FRF.

UPDATE 10:30 Un numar de 168 de membri afiliati, dintr-un total de 224, sunt prezenti la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, de astazi, de la Casa Fotbalului, cvorumul fiind intrunit pentru alegerea viitorului presedinte al forului, a anuntat presedintele in exercitiu, Mircea Sandu.

Pentru ca alegerile sa aiba loc era nevoie de prezenta a cel putin 150 de membri.

Membrii afiliati trebuie sa aleaga viitorul presedinte dintre cinci candidati: Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puscas, Razvan Burleanu si Sorin Raducanu.

UPDATE 10:15 Adunarea Generala a inceput dupa ce s-a incheiat sedinta Comitetului Executiv al FRF, intrunit pentru a lua act de faptul ca unul dintre candidati, Gheorghe Popescu, nu va mai putea participa la alegeri.

La AG participa si Carmen Tocala, secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, dar si fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir.

De asemenea, este prezent si vicepresedintele UEFA, Mario Lefkaridis.

UPDATE 09:45 V. Iacob: Cred ca acesta este momentul zero in fotbalul romanesc, sper ca alegerile vor avea loc

"Cred ca acesta este momentul zero in fotbalul romanesc. Din punctul meu de vedere, Razvan Burleanu este principalul favorit la castigarea presedintiei. Nu este normal ce s-a intamplat cu toate aceste presiuni facute asupra presedintilor de club, dar eu sper ca aceste alegeri vor avea loc si nu vor fi boicotate. Intr-adevar este un soc pentru toata lumea ce i s-a intamplat lui Gica Popescu, dar cu toate acestea, sper ca alegerile vor continua si se vor desfasura asa cum era stabilit", a declarat Iacob.

Intalnire de taina Mircea Sandu - Anghel Iordanescu - Gica Hagi

Condamnarea celor opt oameni de fotbal in Dosarul Transferurilor, printre care si Gica Popescu, precipita apele si in cazul alegerilor pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal, care vor avea loc miercuri, 5 martie, scrie sport.ro.

Principalul favorit la castigarea alegerilor de maine, avand si sustinerea actualei conduceri, Gica Popescu se vede in imposibilitatea de a mai candida, iar candidatii ramasi in cursa lanseaza acuzatii dure, spunand ca actuala conducere planuieste sa amane alegerile.

"Am aflat ca se incearca pe diferite cai ca Adunarea Generala de maine sa nu se tina. Noi consideram ca ar fi una dintre cele mai mari lovituri care s-ar da democratiei. Au fost doua viziuni: una care sa conserve situatia actuala si noi, care am vrut sa schimbam imaginea fotbalului romanesc", a fost prima reactie a unuia dintre candidati, Vasile Avram.

Informatiile obtinute de sport.ro spun insa ca Adalbert Kassai, Secretarul General al Federatiei Romane de Fotbal, a purtat discutii, marti seara, la un hotel din Capitala unde au fost cazati toti membrii Adunarii Generale si Anghel Iordanescu, Gheorghe Hagi si Mircea Sandu, despre amanarea alegerilor de la FRF de miercuri.

Multe voci au spus ca Mircea Sandu incearca sa ii convinga pe reprezentantii Adunarii Generale sa nu intruneasca cvorumul necesar pentru desfasurarea acestora.

Citeste mai multe pe sport.ro

Mircea Sandu nu va sprijini alt candidat

Actualul presedinte al FRF a declarat ca nu sustine niciun alt candidat in conditiile in care Gheorghe Popescu nu mai poate participa la alegeri ca urmare a condamnarii primite in Dosarul transferurilor. "Nu mai sustin pe nimeni altcineva. Adunarea Generala va decide. Dar daca luni va fi ales un nou presedine, asa cum este prevazut in programul Adunarii Generale, va garantez ca in 3-7 luni vor fi alegeri anticipate. Veti vedea. Din experienta mea pot sa spun lucrul asta. si atunci putem vorbi de un alt membru al echipei lui Popescu (n.r. - care sa candideze la functia de presedinte). Sau mai devreme, eu stiu, sa vedem", a spus Sandu la postul Digi Sport, conform Mediafax.

Referitor la acuzele privind implicarea lui intr-un eventual boicot al membrilor FRF la Adunarea Generala, presedintele a mentionat ca nu a vorbit cu niciun conducator de club pentru a nu se prezenta la alegerile de miercuri. "Eu nu am niciun punct de vedere. Simplu. Conform articolului 27 din Statutul FRF spune clar ca secretariatul general va notifica in scris cu 90 de zile inainte de data la care va avea loc Adunarea Generala toti membrii afiliati cu privire la posibilitatea ca in termen de 30 de zile sa inainteze propuneri in vederea includerii acestora pe ordinea de zi. Acest articol s-a respectat intocmai. Nu se amana Adunarea Generala de maine in nicio situatie pentru acest punct. Mai departe, Adunarea Generala este suverana, poate sa decida orice. Poate decide ca se tine, ca nu se tine. Habar nu am ce se va intampla, dar eu azi va pot spune ca Mircea Sandu nu a dat niciun telefon niciunui membru afiliat ca sa nu se prezinte la Adunarea Generala", a explicat Mircea Sandu.

El a adaugat ca nu i-a facut campanie electorala lui Gheorghe Popescu. "In afara faptului ca am anuntat ca il sustin pe Gica Popescu, eu nu i-am facut campanie lui Gica Popescu. El si-a facut singur campanie. Gica Popescu era singurul pe care eu il vedeam ca poate sa isi indeplineasca programul facut. Gica Popescu ar fi condus cu echipa lui FRF. Popescu ingloba toate calitatile si imi pare rau ca tot ce s-a intamplat, s-a intamplat intr-un moment de ascensiune in viata lui, dar asta este. Pe mine nu Gica Popescu, Burleanu sau Avram ma propune sau imi acorda titlul de presedinte de onoare", a precizat oficialul FRF.

Referitor la posibilitatea ca Anghel Iordanescu sa candideze la presedintia FRF, Sandu a afirmat ca acesta s-ar fi inscris la alegeri daca ar fi dorit. "Anghel Iordanescu poate sa fie vreodata varianta B? Daca Puiu Iordanescu ar fi vrut sa candideze, in situatia in care Gica Popescu nu candida, in mod cert Iordanescu ar fi candidat. Sa dea Dumnezeu ca cei care vor veni sa conduca federatia sa poata sa faca un pic, macar 10 la suta din ce am facut eu.M-as bucura foarte mult", a mentionat el.

Mircea Sandu si-a reafirmat pozitia de a nu mai candida niciodata la functia de presedinte al FRF. "Eu pot sa candidez conform statutului, dar eu nu voi mai candida niciodata la functia de presedinte al FRF. Eu am spus de acum doi ani asta. Imi pare rau ca s-au inscris niste... nici nu vreau sa ii caracterizez. Dar daca aceasta functie s-a perimat atat de mult ca si interes de a avea o personalitate. Pentru ca istoria o sa fie acolo si Sandu Mircea in 50 de ani de fotbal o sa fie o personalitate", a mai spus Sandu.

La alegerile pentru presedintia FRF, care vor avea loc in cadrul Adunarii Generale de miercuri, isi anuntasera participarea sase candidati: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puscas, Razvan Burleanu si Sorin Raducanu. Altor doi candidati, Paul Zarna si Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au indeplinit conditiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a anuntat ca nu mai doreste inca un mandat la sefia institutiei, dar a precizat ca il sprijina la alegeri pe Gheorghe Popescu.

In urma condamnarii in dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la functia de presedinte al FRF.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Marile averi ale unui fotbal mic. PORTRETELE celor 8 condamnati: cea mai scumpa nunta si cea mai extravaganta casa din tara
Marile averi ale unui fotbal mic. PORTRETELE celor 8 condamnati: cea mai scumpa nunta si cea mai extravaganta casa din tara

Averile celor 8 condamnati marti in dosarul transferurilor se ridica la jumatate de miliard de euro. Deveniti cunoscuti dupa ce au intrat in lumea fotbalului si-au cladit imperiile din tranzactii imobiliare, afaceri cu energie, hoteluri sau panificatie.

DOSARUL TRANSFERURILOR lasa o gaura in lupta pentru sefia FRF. Cine sunt principalii favoriti dupa condamnarea lui Popescu
DOSARUL TRANSFERURILOR lasa o gaura in lupta pentru sefia FRF. Cine sunt principalii favoriti dupa condamnarea lui Popescu

Fostul arbitru Vasile Avram, candidat la sefia FRF, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, dupa condamnarea lui Gheorghe Popescu in dosarul transferurilor, ca ar fi vrut sa castige alegerile pe teren si nu prin neprezentare.

Mircea Sandu: Premierul Victor Ponta a dat unda verde pentru candidatura Bucurestiului la Euro 2020
Mircea Sandu: Premierul Victor Ponta a dat unda verde pentru candidatura Bucurestiului la Euro 2020

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca premierul Victor Ponta "a dat unda verde" pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.