Vrei un job sezonier? Vise... Patronii nu se grabesc sa angajeze

Ultima actualizare: 04-10-2012 14:07

O veste proasta pentru cei care se asteptau ca odata cu apropierea verii sa isi gaseasca si un loc de munca! Anul acesta, joburile sezoniere nu vor mai reprezenta o salvare pentru someri.

Si asta pentru ca tot mai multi intreprinzatori au pus lacatul pe afacere si nu mai au nevoie de oameni.

Romania are aproape 800.000 de someri si, daca nu eram in criza, jumatate dintre ei si-ar fi gasit o slujba odata cu inceperea sezonului estival, spun specialistii in resurse umane. Insa turismul sau afacerile care infloreau in timpul verii, cum ar fi cele cu inghetata sau aparate de aer conditionat, bat pasul pe loc.

Asa ca sute de oameni pleaca din tara, in speranta ca vor gasi ceva de lucru. Sunt de acord sa munceasca oriunde, numai sa fie platiti.

Chiar si acolo unde este nevoie de oameni, angajarile sunt putine. Daca are nevoie de patru muncitori, de exemplu, o firma va lua numai unul, care va munci mai mult.

Desi hotelierii isi astepta turistii odata cu luna mai, nu s-au grabit sa angajeze oameni noi. Unii ii folosesc pe cei de anul trecut.

Cei care au lucrat in turism isi pot gasi de lucru in Italia sau Spania pentru urmatoarele luni, cat dureaza sezonul. Pot castiga si 1.000 de euro, daca patronii sunt multumiti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO