Vrei sa ajungi rapid la mare? Ia avionul, autostrada ramane un vis


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 16:11
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2011 18:16
Categorie: Stiri Sociale

Asta pentru ca podul de la Cernavoda este in reparatii, iar autostrada nu va fi gata in 2011. Ministrul transporturilor da vina pe unul dintre constructori, care cere bani multi, pe nimic. Drept urmare, a reziliat contractul.

Pe santierul autostrazii la Cernavoda, nici urma de utilaje, nici urma de oameni. Ca sa ajunga la mare, Autostrada Soarelui se face pe bucati. Primul tronson de 20 de kilometri, intre Cernavoda si Medgidia, a fost castigat de firma Colas. Francezii au fost deja amendati de autoritati pentru nerespectarea contractului.

"Sunt unii constructori care s-au obisnuit doar sa ceara bani, iar cei de la Colas ne-au cerut 8 milioane de euro ca se termine la timp. Pentru ca nu am reusit sa ajungem la o intelegere, vom rezilia contractul", spune Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

"Vom ajunge pe autostrada la mare, dar intre Cernavoda si Medgidia pe rute ocolitoare, adica nu pe autostrada", a explicat Boagiu. Rutele ocolitoare insemna haos, pentru ca podul de la Cernavoda este inchis.

Cea mai complicata lucrare de pe tronsonul Medgidia- Constanta este noul pod peste canalul Dunare-Marea Neagra. Constructorul promite ca-l va da gata la timp si a adus muncitorii la munca in ciuda gerului. Ultimul obstacol sunt siturile arheologice. Numai in campul de la Murtfatlar au fost descoperite 67. In concluzie, vreti la mare, alocati trei ore in plus pentru drum.
 

Spaniolii au facut 8.800 km de autostrada in 20 de ani! Noi?
Ministrul Transporturilor spune ca autostrada spre mare va fi gata la timp
VIDEO PROTVPLUS.RO