Celebrul violonist si dirijor Andre Rieu s-a intalnit joi cu supravietuitorii tragediei de la Colectiv pentru care a facut o donatie de 150.000 de euro.

Banii au fost stransi din vanzarea DVD-urilor cu concertul sau de la Bucuresti si vor fi folositi pentru recuperarea victimelor. Rieu a adus si niste medici olandezi care vor pune la punct, impreuna cu medicii romani, un program de prevenire si de actionare in cazul unor asemenea dezastre.

 

La mai bine de 5 luni de cand a plans in fata clubului Colectiv, Andre Rieu s-a intalnit cu cei care au scapat din acea tragedie. Artistul le-a oferit un cec de 150.000 de euro, precum si sprijinul unor medici olandezi care se vor asigura ca pacientii primesc tratamentul corespunzator.

Andre Rieu: "Suferinta lor este atat de mare! Este uriasa! Nu poti compensa asta niciodata. Singurul lucru pe care putem sa-l face, pentru ca eu sunt sunt bine, nu sunt ars, sunt sanatos, este sa ii ajutam pe acesti oameni cat putem de mult si sper ca mai multi oameni vor face la fel."

Pacientii sustin ca statul roman le deconteaza doar spitalizarea si interventiile chirurgicale. Tratamentul specific, extrem de costisitor, depinde de donatii.

Dincolo de sprijinul financiar, supravietuitorii si-ar dori ca lumea sa nu uite ce s-a intamplat, iar autoritatile sa aplice legea.

Cristian Matei: "Tin foarte mult la acest lucru, ca autoritatile romane sa faca ceva in acest sens, sa nu mai avem parte de asemenea tragedii."

Marian Leusteanu: "Important este ca niciun tanar sau om mai in varsta sa nu pateasca acest lucru, ducandu-se intr-o seara intr-un loc unde el vrea sa se simta bine."

Tot Andre Rieu va sprijini si un program dezvoltat de medicii olandezi cu cei romani, ce consta in pregatirea personalului nostru pentru astfel de situatii.

Gerard Beerthuizen, medic olandez: "Aveti neoie nevoie de centre pentru arsi, cu personal dedicat, doctori, dar si asistente, psihologi si o infrastructura buna."

Suma de 150.000 de euro a fost stransa din vanzarea DVD-ului artistului olandez in Romania, din noiembrie pana in prezent.