Uranus, proiectul urias al Primariei Capitalei, blocat de tribunal

Dată publicare: 14-04-2011 18:04
Dată actualizare: 26-10-2012 00:11


O asociatie care lupta sa salveze monumentele istorice din zona Buzesti a obtinut o decizie de intrerupere a lucrarilor la bulevardul cu sase benzi care ar trebui sa strabata Capitala de la nord la sud.

Proiectul Uranus in standby. Hala Matache din Capitala nu poate fi demolata

Din 13 monumente istorice au fost demolate patru. Printre cele care au mai ramas in picioare si ar putea fi salvata este Hala Matache.

In vreme ce unele voci sustin ca Hala Matache e departe de a semana cu un monument istoric, iar multe dintre cele 68 de case demolate erau niste cocioabe, Asociatia "Salveaza Bucurestiul" acuza Primaria ca a facut demolari ilegale in zona.

Primaria Capitalei a precizat insa ca ca va face recurs in termen de 15 zile si ca exproprierile pentru proiectul Uranus s-au realizat in baza unei hotarari de guvern din 2010.

Tribunalul Bucuresti a anulat acum doua zile printr-o decizie Planul Urbanistic Zonal in baza caruia s-au realizat toate lucrarile la artera Buzesti-Berzei. Tradusa de avocati aceasta rezolutie suna astfel:

"Urmeaza sa fie amendata Primaria daca intr-adevar a incalcat dispozitiile legale, urmeaza sa-si obtina si urmeaza sa mute monumentele daca merita sa fie mutate...hotelul Marna nu stiu ce valoare istorica avea dar pe dinafara nu a impresionat cred pe nimeni, iar cinema Favorit era doar o scoarta de caramida", spune avocatul Radu Antal.

Asociatia "Salveaza Bucurestiul" va depune o plangere penala impotriva primarului Sorin Oprescu, daca muncitorii continua demolarile.

Citeste si:

Sorin Oprescu vrea sa transforme Capitala in Micul Shanghai

Sorin Oprescu vrea in Bucuresti autobuze tip hibrid din China. FOTO


VIDEO PROTVPLUS.RO