Universitatile private au inceput sa elimine sectiile care produc someri pe banda rulanta


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 14:57
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2012 19:18
Categorie: Stiri Sociale

Mai multe universitati private au decis, in sfarsit, sa-si adapteze ofertele la cerintele de pe piata muncii si au eliminat sectiile fara succes cum ar fi: politisti pe motocicleta, tehnologia plantelor sau antrenori personali.

Desi minele s-au tot inchis, am pregatit, in flux constant ingineri minieri. Cu diploma in mana, specialistii luau drumul agentiilor de somaj.

In alte domenii, piata e deja saturata. Cohorte intregi de contabili concureaza pe un numar de firme de doua ori mai mic fata de anii de boom economic. Pentru viitorii studenti si salariul intre o mie si doua mii de lei e descurajant.

Exista totusi si meserii la care sunt tentate sa renunte si facultatile de stat. Psihopedagogia scoate specialisti care ajuta copiii cu dificultati sa se adapteze. Din pacate, orfelinatele ii platesc prost, iar familiile nu au nici ele bani pentru terapie privata.

La toate aceste restringeri contribuie si faptul ca e al doilea an consecutiv cind generatia de absolventi de liceu care ar putea sa devina studenti a fost injumatatita de bacalaureat.

VIDEO PROTVPLUS.RO