Un nou tip de afacere devine din ce în ce mai popular în România: "E mult mai ușor"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 06 Aprilie 2019 20:04
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2019 18:14
Categorie: Social

Sunt tot mai multe afaceri de familie în România, iar unele dintre acestea, au mare succes.

Inclusiv un studiu făcut la nivel mondial arată că atunci când sunt implicaţi oameni apropiaţi, totul merge mai uşor, iar încrederea nu este doar în interior, ci vine şi din partea clienţilor.

Familia Iacob a pornit o afacere în industria cărnii în urmă cu 25 de ani. A început cu 2 purcei şi un viţel şi a ajuns la 20 de magazine şi peste 400 de angajaţi. 40% din producţie merge la export.

Marcel Iacob, proprietar: "Eu conduc fabrica, sora mea conduce ferma, doamna mea conduce echipa de catering, fiica mea este responsabilă de marketing. E mult mai uşor să te înţelegi cu familia."

Fiul cel mare a mers la studii în domeniu în Austria ca să fie pregătit atunci can va prelua afacerea tatălui.

Eduard Iacob, fiul proprietarului: "Din joacă am participat la muncile lor, iar după ce am studiat în domeniu m-am alăturat echipei. Lucrurile în carieră au mers mult mai rapid."

Şi într-o familie de viticultori fiul a studiat arta vinului şi a accesat fonduri europene ca să extindă afacerea moştenită.

Florin Stegariu: "La 20 de ani, anul 1 sau 2 de facultate aveam o grămadă de întrebări, am şters de praf toate visele şi să încep o călătorie prin Europa la multe crame. Acela a fost momentul zero, chemarea mea".

La 25 de ani Marius, care s-a pregătit ani zile pentru o carieră în domeniul IT a luat decizia să se întoarcă acasă în localitatea Unirea, din judeţul Alba, şi să se ocupe de lactate.

Marius Bacu - managing partner: "În fabrică erau aproximativ 10 oameni când am preluat afacerea acum sunt 70, afacerea a crescut mult atunci ne jucăm cu câteva sute de litri pe zi de lapte şi acum procesam 15 tone de lapte pe zi. Facem brânzeturi pe care le vindem în toată Europa."

Afacerea cu piatră naturală a familiei Neamţu din judeţul Braşov e la a doua generaţie. Cei doi nepoţi de doar 10 ani participă deja la şedinţe.

Răzvan Neamţu, administrator firmă: "Ei pun nume acelor produse noi şi creează simbolul acelui produs. O afacere de familie nu este condusă doar de profit, ea este condusă şi de randament, este condusă şi de inovaţie, este condusă şi de integritate."

Procentul afacerilor de familie în România

Un raport al Global Family Business Survey arată că în România procentul afacerilor de familie cu perspective de creştere este de 71%. Specialiştii spun că aceste firme sunt pornite cu mai mult entuziasm şi prezintă mai multă încredere.

Dan Chirlășan, conferenţiar facultatea de economie: "Când o afacere este pornită în interiorul unei familii, o dată cu businessul se transmit şi bunele practici"

Cristina Gavriluță, sociolog: "Prezintă un grad mai mare de încredere. Cei care lucrează se gândesc mai mult la sănătatea familiilor, au o mai mare atenţie pentru clienţii lor."

În studiul făcut la nivel global cu privire la afacerile de familie, 69% dintre participanţi au declarat că cifra de afaceri a crescut, 84 % susţin că veniturile o sa continua să crească şi 16% se aşteaptă chiar la o creştere agresivă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Femeia care în 24 de ore a câştigat 80.000 de dolari. Ce a făcut. GALERIE FOTO
Femeia care în 24 de ore a câştigat 80.000 de dolari. Ce a făcut. GALERIE FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO
oua
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile
Povestea lui Andrei, un tânăr cu o formă rară de cancer. Cum îl puteți ajuta
Cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând la 1.500 de şcoli din ţară
Tânără cu arsuri grave, dusă în Belgia, pentru că în România nu sunt locuri. Apel umanitar
Pesta porcină afectează și mieii, la preț. Mai multe centre de sacrificare, închise
Concert caritabil pentru copiii abandonați în orfelinate
Concert caritabil la Ateneul Român pentru copiii abandonați în orfelinate
Mii de oameni au alergat pe ploaie, la Timișoara, în scop caritabil
Românii par rupți de societate. De ce ne implicăm social atât de puțin
Nou gest făcut de asociația care i-a oferit casă Roxanei, fetița care își dorea piure și carne
Recomandări pentru ouă proaspete şi miel gustos de Paşte. Ce trebuie să evităm
Tablou cu Nicolae Ceauşescu, în biroul unui primar PNL: „Ce e rău în asta?”