Un copil de 7 ani din Arad a dispărut de sâmbătă dimineață. Au fost mobilizate forțe impresionante

Ultima actualizare: 14-01-2021 09:01

Este alertă în judeţul Arad. Forțe impresionante caută un băieţel de 7 ani, care a dispărut fără urmă încă de sâmbătă dimineaţă.

Sute de poliţişti, localnici, dar şi voluntari veniţi de la zeci de kilometri distanţă înfrunta frigul şi ceaţa, în speranţa că îl vor găsi teafăr pe Sebi. Părinţii lui spun că a plecat la joacă, dar nu s-a mai întors.

Sebi a dispărut de la marginea localităţii Vânători, din județul Arad. Băiatul de 7 ani a plecat sâmbătă dimineaţă la joacă, împreună cu alţi copii. Ultimul care l-ar fi văzut este un cioban.

Tiberiu Haasz, primarul comunei Micsa: „S-a dus cu un cioban şi vreo 6-7 copii până la o stână aici, la vreo 500 de metri de localitate. Copilul ăsta spune că i-a fost foame şi s-a dus pe lângă un gărduleţ acolo, lângă stână, să mănânce fructe de pădure şi după aceea ciobanul, care e un om bătrân, nu a mai judecat lucrurile, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar a venit fără el acasă”.

Pe înserat, părinţii s-au speriat şi au alertat autorităţile. Forţelor de ordine li s-au alăturat mai mulţi voluntari, însă din păcate s-a lăsat ceaţa.

Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt IPJ Arad: „Au fost angrenate echipe operative de căutare, fiind folosite şi echipaje cu termoviziune ale poliţiei de frontieră şi câini de căutare. De asemenea, peste 150 de voluntari sprijină căutările cu ATV-uri şi autoturisme de teren. Căutările sunt extinse pe o rază de 15-20 de kilometri”.

Bogdan Nicoară este membru al Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4 și coordonează voluntarii din teren.

Bogdan Nicoară, membru Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4: „Timpul este vital, primele 24 de ore se ştie că sunt foarte importante. Noi deja am trecut de bariera celor 24 de ore, operaţiunile încă continuă. Este o emoţie foarte mare”.

Duminică dimineaţă, aria de căutare a fost extinsă pe 30 de kilometri pătraţi. Zona este foarte periculoasă. Sunt foarte multe canale de desecare a apei pline cu vegetaţie.

Bogdan Nicoară, membru al Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4: „A fost ceață, temperauri sub minus trei garde, umiditate de 100%, condiţii de vizibilitate de până în 50 de metri. Nici măcar echipamentele cu termoviziune nu au putut funcţiona. Astăzi, vremea s-a mai îndreptat, temperaturile au mai crescut un pic”.

Oricine îl vede pe Sebi este rugat să sune de urgenţă la 112.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO