Un activist de mediu a filmat momentul în care este atacat cu toporul. Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare: 16-11-2020 20:33

Un tânăr de 29 de ani din județul Suceava a fost reținut de polițiști după ce a atacat cu toporul un activist de mediu. Acesta din urmă ar fi urmărit un transport de lemne care i s-a părut suspect.

 

Polițiștii au găsit în mașina activistului de mediu și arma pe care agresorul a scapăt-o din mână după ce a spart geamul mașinii. Victima a filmat atacul.

"Ce filmezi, băi?”.

Prieten al victimei: ”Asta se întâmplă în Bucovina. Aţi văzut cazul de dimineaţă, acum maşina lui Dani. Cred că s-a ajuns prea departe. Vreau să vă rog să tragem încă o dată un semnal de alarmă. A fost atâta pagubă. Şi maşina mea, acum şi a lui, încontinuu suntem ameninţaţi. Dacă facem plângere la poliţie, mari şanse... Aţi văzut, mi-au spart şi mie maşina şi de o lună şi ceva nu se ştie cine. De data asta, Dani ai prins pe cameră persoana? -Da. Trebuie luate măsuri drastice împotriva acestor indivizi, a rămas şi toporul aici mă gândesc că sunt suficiente probe de luat. Mergem la sediul poliţiei din Marginea".

Incidentul a avut loc în urmă cu patru zile, când tânărul de 25 de ani a observat un camion supra-încărcat cu lemne și a decis să îl urmărească până la un depozit.

 

Reținut pentru 24 de ore sub acuzația de distrugere

 

Acolo, șoferul a coborât din camion și l-a atacat, deranjat, după cum spune, că e filmat. Autorul este administratorul depozitului de lemne și a fost reținut duminică după amiaza pentru 24 de ore, acuzat de distrugere.

Luni a fost prezentat în fata instanței cu propunere de arestare preventivă. Astfel de incidente au devenit tot mai dese în Bucovina.

În urmă cu aproape două luni, un alt activist de mediu a fost bruscat și lovit de față cu oamenii legii după ce a reclamat un transport de lemne.

Polițiștii au dispus atunci reținerea unui bărbat de 29 de ani din Sucevița, acuzat de fapte de distrugere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO